Събрия: Добре дошли, имигранти!
Секция: СВЯТ
19 Август 2015 14:33
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Събрия: Добре дошли, имигранти!

/КРОСС/ „Добре дошли в Сърбия, имигранти! Ще направим всичко възможно тук да се чувствате сигурни, така както сте били у дома", заяви сръбският премиер Александър Вучич по време среща с бежанци от Сирия и Афганистан, състояла се на централната гара в Белград. Министър-председателят разкри, че скоро предстои да бъде изграден приемен център за бежанци в Белград. Според Вучич „Сърбия е посрещнала бежанците от Сирия и Афганистан с такава топлина, каквато никой не им дал никъде".

„Горд съм, че Сърбия се превърна в най-сигурното място за тях по пътя им към Европа. Пожелавам им да намерят своето щастие", каза още премиерът. Той ги запита дали всичко е наред и те отговориха положително.
Огромната част от бежанците идват в Сърбия от Гърция, като преминават през Македония. За един ден в Сърбия се приемат и обработват повече имигранти, отколкото в целия ЕС, каза още Александър Вучич. Той обясни, че властите нямат намерение да изграждат стени и да поставят бодлива тел по границите си. В Сърбия всеки ден влизат по около 2 хиляди бежанци.