Момче, арестувано за убийство, съди държавата за 10 бона
Секция: БЪЛГАРИЯ
19 Август 2015 20:44
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Момче, арестувано за убийство, съди държавата за 10 бона

/КРОСС/ Тийнейджър, арестуван за убийство на младеж при улична схватка в Лом, поиска 10 000 лева от държавата заради прекараните от него десет дни в ареста.
Кървавата битка се разрази в полунощ на 8 декември 2014 г. пред едно от училищата в крайдунавския град. 15-годишният Калоян П. и брат му се срещнали на улицата с 19- годишният Албер В. и негов приятел. Според предварителна информация братята купували дрога, но се скарали и сбили с пласьорите. В мелето Калоян забил забил отвертка в главата на Алберт. Тежко раненият младеж почина в ломската болница.
Калоян бе арестуван и прекара десет денонощия в килия, преди Софийският апелативен съд да отмени задържането му под стража и да го изпрати в къщи под контрола на Детска педагогическа стая.
"Престоят в ареста на момчето е бил незаконен и е породил в него стрес, страх и психични проблеми. Той се затворил, не контактувал с никой и спрял да посещава училище!", заявиха пред съда адвокатът и майката на момчето. Те поискаха от Главна прокуратура по Закона за отговорността на държавата 10 000 лева за причинени неимуществени вреди.
Съдът в Лом отхвърли иска като неоснователен, но решението може да се обжалва пред Окръжния съд. Досъдебното производство срещу Калоян П. за извършеното убийство все още продължава, пише "Труд".