Полицейски патрули за училищата в Ловеч
Секция: БЪЛГАРИЯ
19 Август 2015 21:58
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Полицейски патрули за училищата в Ловеч

Ловеч /КРОСС/ За началото на учебната година районите около всички учебни заведения в Ловешка област ще бъдат обезопасени. Ще бъдат осигурени и необходимите полицейски патрули. Мерки за сигурността на децата на пътя бяха обсъдени на заседание на Областната комисия по безопасност на движението, предаде БНР. Председателят на комисията и заместник-областен управител на Ловеч Драгомир Кавалски посочи, че основната задача пред институциите е превантивната подготовка на пътните участъци и улиците около учебните заведения с маркировка и заграждения.
И още от първия учебен ден от Регионалния инспекторат по образованието ще направят беседи с децата, за да им обяснят какви са техните задължения като участници в пътното движение, за да можем да ги предпазим по този начин от грешки, които те неумишлено правят.
Сериозен проблем пред училищата за превантивна дейност е липсата на обособени кабинети и площадки за провеждане на часовете по безопасност на движението.
Според Кавалски друг проблем е пасивността на родителите.
В някои случаи поощряват децата си, като им купуват превозни средства, дори да знаят, че нямат книжки, че карат без каски.
Драгомир Кавалски допълни, че официални данни и статистика за автомобилни гонки в областта няма.
В хората битува мнение, че ги има и навярно ги има, може и не в такава засилена форма като гонки.