"Златният Орфей" пред провал
Секция: КУЛТУРА
21 Август 2015 17:07
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
"Златният Орфей" пред провал

Бургас /КРОСС/ 50-ото юбилейно издание на фестивала "Златният Орфей" е пред провал. Организаторите не са успели да съберат достатъчно средства за провеждането на музикалното събитие, което трябва да стартира само след седмица - на 31 август, в курорта Слънчев бряг.
Десетки интелектуалци, певци, текстописци и композитори се обединиха в специален инициативен комитет, чиято цел е да спаси "Златният Орфей". Сред тях са Михаил Белчев, Иван Тенев, Александър Петров, Андрей Слабаков, Катя и Здравко от дует "Ритон", Пейо Пеев и много други. Артистите застават зад каузата за спасяването на фестивала, като за целта има открита дарителска сметка.
"Единственото музикално събитие, прославило България, българската популярна песен и туризма ни в страната и отвъд нейните граници, е поставено пред провал, отново в критичен момент, поради финансови затруднения и невъзможност за покриване на поетите ангажименти", се казва в откритото писмо, което артистите изпратиха до медиите.
Творците изразяват надежда, че верните фенове на фестивала ще успеят да подпомогнат провеждането му, но каква е сумата, която трябва да се събере, все още не е ясно, съобщава burgas.utre.bg.