Лечков: От никого не съм искал пари
Секция: ПОЛИТИКА
23 Август 2015 10:40
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
 Лечков: От никого не съм искал пари

София /КРОСС/ "Никога от никого не съм искал пари. Призовавам някой да стане и да каже, че съм искал пари. Аз съм давал на много хора, но на мен никой не ми е давал". Това заяви пред Нова телевизия Йордан Лечков, който след прекъсване от един мандат отново е кандидат за кмет на Сливен.
Относно решението на РЗС и "България без цензура" да застанат зад неговата кандитатура, Лечков заяви: "В една такава ситуация всяка подкрепа е добре дошла. По-важно е гражданите да ме подкрепят".
"Едни мажоритарни избори са събирателни. Това е математика. Предния път аз бях излъган и гражданите на Сливен бяха излъгани. Нямаше идеи, нямаше дебати, излязоха едни записи", заяви той, като изтъкна, че в града отговорността ще носи той, а не Яне Янев или Николай Бареков.
"На предните избори имаше търговия с гласове. Това го заснеха и камери", изтъкна Лечков. Бившият спортист беше категоричен, че той самият не е купувал вота на местните.
Относно водените срещу него дела, бившият футболист заяви: "Никога не съм се оплаквал от съда. Винаги съм бил точен, явявал съм се в уречения час. За тези дела говоря за последен път. Сега прокурорът, който ми повдигна обвиненията, трябва да отговаря на въпроси, а не аз".