Бивш шеф на бежански лагер иска Хасково
Секция: ПОЛИТИКА
23 Август 2015 15:48
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Бивш шеф на бежански лагер иска Хасково

Хасково /КРОСС/ Бившият шеф на бежанския център в Пъстрогор и на лагера в Харманли Желю Желев е номиниран за кандидат-кмет на Хасково от партия "Атака". Това съобщи самият той за Haskovo.net. Желев е и общински координатор на хасковската структура на партията, а отпреди дни, от 21 август, е и областен шеф на Волен Сидеровите хора в региона.
„Номинацията е от председателя на "Атака"", уточни Желев. Той допълни, че листа за общински съветници все още няма съставена, но това предстои в близките дни.
Желю Желев е бивш полицай, шеф на Военна полиция за Хасково и Кърджали. След пенсионирането си през 2010 година става началник на транзитния център в Пъстрогор, а малко по-късно и шеф на лагера в Харманли. Освободен е от постовете си със заповед на шефа на Агенцията за бежанците през февруари 2014 година. Според някои информации - заради нарушения, а според самия Желев за да сложат свои хора на мястото му.
С обявяването на кандидатурата на Желю Желев за битката за кметския стол официалните претенденти стават трима. Другите двама са човекът на ГЕРБ, областният управител Добри Беливанов, както и младият, 23-годишен Иван Господинов от партия ДЕОС. Предстои тази седмица и БСП да посочи своя кандидат, след неуспешния опит това да стане в събота.