Уникален етнографски музей посреща туристи в Созопол догодина
Секция: Туризъм
24 Август 2015 11:46
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Уникален етнографски музей посреща туристи в Созопол догодина

Созопол /КРОСС/ Преобразяват сградата на Тракийския хан в Созопол в етнографски музей до пролетта на следващата година. Общината вече търси фирма, която да изпълни проекта.
Обществената поръчка е на стойност 332 747,43 лв. без ДДС. Проектът предвижда дейности за опазване на сградата Тракийския хан, неговата социализация при пълно запазване на първоначалния вид, съживяване на изложбени пространства чрез интерактивни технологии и превръщане на съществуващата етнографска сбирка в музей с открити и закрити изложби. Изпълнението му ще се вписва в цялостна визия на Археологически резерват "Античен град Аполония".
Фирмата ще бъде ангажирана да извършва дейности по подмяна на отделни елементи от покривната кострукция, както и извършване на на изцяло нови архитектурни дейности - мазилки, шпакловки, замазки, облицовки, настилки, вътрешна дограма, подмяна на елекрическа инсталация, подмяна изцяло на восопроводна и канализационна инсталации, подмяна на вентилационна инсталация. В дворното пространство се предвижда подмяна на съществуващата настилка.
Трябва да бъде осигурен и достъп до сградата на хора с увреждания.
Кандидатите могат да подадат офертите си до 23-ти септември. Отварянето на предложенията ще бъде на следващия ден /24 септември/ от 11,00 ч. в сградата на Община Созопол.
Фирмата, спечелила поръчката, трябва да изпълни проекта до 15 април 2015 година. Така идното лято градът ще предлага още едно място за посещение на своите жители и гости, съобщава topnovini.bg.