Кандидатът на БСП за кмет на Пловдив е Георги Гергов
Секция: ПОЛИТИКА
29 Август 2015 14:43
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Кандидатът на БСП за кмет на Пловдив е Георги Гергов

/КРОСС/ Собственикът на „Международен панаир Пловдив" Георги Гергов е кандидатът на БСП за кмет на града. Кандидатурата му бе утвърдена тази сутрин от градската конференция на червената партия, съобщава пресцентърът на БСП Пловдив.

В явен вот председателят на БСП в Пловдив и областта получи 143 гласа. За другия кандидат - доц. Кирчо Атанасов, гласуваха 32 делегати. Останалите трима номинирани, сред които директорът на Английската гимназия Николай Радев, се оттеглиха преди провеждането на вота. 

„Аз съм от хората, които изповядват максимата „Трудното - днес, невъзможното - утре", заяви Гергов и подчерта, че влиза в предизборната надпревара със собственото си лице, без да щади сили и с увереност, че това ще донесе позитиви за БСП. Не съм страхливец и не съм за отстрел, отбеляза той. 

Останалите претенденти за кметския пост в Пловдив са досегашният кмет Иван Тотев от ГЕРБ, напусналият ГЕРБ и подкрепен от Реформаторския блок депутат Здравко Димитров, лидерът на „Съюз за Пловдив" Дани Каназирева и бившият кмет и настоящ депутат от „Патриотичен фронт" Славчо Атанасов.