БСП представи кандидатите си за кметове на петте общини в област Ямбол
Секция: ПОЛИТИКА
31 Август 2015 15:39
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
БСП представи кандидатите си за кметове на петте общини в област Ямбол

Ямбол /КРОСС/ Кандидатите за кметове на петте общини в област Ямбол бяха представени днес на пресконференция на Областния съвет на БСП. В срещата с медиите участваха говорителят на БСП и зам.-председател на ПГ на БСП лява БЪЛГАРИЯ Атанас Мерджанов, депутатът Кирчо Карагьозов, председателите на Общински съвети на БСП в областта, както и кандидатите за кметове на петте общини.
Мариета Сивкова, кандидат за кмет на Ямбол, припомни, че през последните 4 години като общински съветник е отстоявала твърда позиция в местния парламент против вредното управление на ГЕРБ и кмета Славов. Тя подчерта, че възнамерява да води позитивна кампания в умерен стил, но и ще покаже слабостите и злоупотребите на досегашното управление. Христо Христов, кандидат за кмет на община Болярово за шести мандат, подчерта, че за последните 4 години граничната община е сред общините с най-много усвоени средства на глава от населението - 46 млн. лв., т.е. по 9 223 лв. средно на човек, като 22 млн. лв. са от европейски проекти. „Аз съм за създаване на работни места в Елхово и привличане на инвестиции", заяви кандидатът за кмет на общината Ангел Ангелов. Той е на 44 г. е и е управител на телевизия „Странджа кабел". Митко Андонов, кандидат за кмет на Стралджа четвърти мандат, сподели, че заявява участие в изборите въз основа доверието на местните хора към него и свършената досега работа. Георги Георгиев, който също за четвърти път се устремява към кметския стол в община Тунджа, каза, че приема поредната си номинация като изключително признание за стореното досега от него и екипа му. „Гордеем се, че община Тунджа е една от най-социалните общини в България", обобщи той.
Народният представител Атанас Мерджанов от своя страна припомни, че именно на вчерашното заседание на Националния съвет на БСП бяха утвърдени кандидатите за кметове на петте общини в област Ямбол. „По традиция Ямболска област има силно представителство в местната власт и на това се крепи нашето самочувствие. Залог за това е успешното управление на тримата ни изявени кметове - Христо Христов, Митко Андонов и Георги Георгиев, но не по-малко значима е работата ни в общинските съвети в Елхово и Ямбол", допълни депутатът. По думите му единствената алтернатива на управлението в тези две общини са именно съветниците на БСП, които заявяват яростна съпротива, когато са се взимали решения против интересите на гражданите и са били толерантни, когато става въпрос за сериозните проблеми. „За мен беше важно да чуя в програмите на всичките ни кандидати, че най-значимата задача, която те си поставят, е подобряване на икономическата ситуация в региона и търсене на възможности за решаване проблемите на безработицата. Освен това социалната политика е характерна за лявото за разлика от ГЕРБ и останалите политически партии", бяха думите на Мерджанов. „На тези избори ще се явим главно като БСП, но в нашите листи ще има представители и на земеделци, социалдемократи, комунисти и патриоти от „Нова зора", уточни той. Марджанов каза още, че социалистите ще водят толерантна кампания, но няма да спестяват несполуките, които са съпътствали управлението на ГЕРБ в Ямбол и Елхово. „БСП е единствената политическа партия, която води публична кампания", подчерта Мерджанов.
Говорителят на БСП посочи, че приоритети за този политически сезон, определени на заседанието на Националния съвет на БСП, са: освен основната задача - спечелване на местните избори и разширяване влиянието в местната власт, но и многото предизвикателства в Народното събрание - приемане на бюджет 2016 г., продължаване битката по социалните и данъчните закони. „Ще продължат споровете ни по т. нар. съдебна реформа, допълни Мерджанов. Позицията на БСП е преди всичко за промяна на НК, НПК и в закона за съдебната власт, защото там са истинските проблеми", завърши Атанас Мерджанов.