Предстоящи събития
Секция: Предстоящи събития
01 Септември 2015 07:57
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития

/КРОСС/***

Словения.
Министърът на външните работи Даниел Митов ще участва в Стратегическия форум в град Блед, Словения, който тази година ще премине под надслов „Новите партньорства".

***
Париж.
Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова ще участва в конгрес на високо равнище от 1 до 3 септември в Париж, Република Франция. Форумът събира министри, кметове, представители на бизнеса, НПО и академичните среди от цял свят, където се обсъждат съвременните политики относно възможностите за развитието на регионите и градовете. Конгресът се провежда под егидата на министъра на външните работи на Франция Лоран Фабиюс.

***
Балчик.
От 09.30 часа в „Lighthouse Golf & SPA Resort" министърът на туризма Николина Ангелкова ще вземе участие в официалното откриване на големия българо-индийски голф турнир „Среща на шампионите с Шив Капур" със специалното участие на индийската голф звезда Шив Капур (Shiv Kapur).

***
София.
От 10.00 часа в присъствието на министъра на отбраната на Република България Николай Ненчев ще бъде открита новата учебна 2015-2016 година във Военна академия „Г. С. Раковски". По традиция министърът ще изнесе първата академична лекция. Двете лекции ще бъдат изнесени в зала „Тържествена" на Военната академия.

***
София.
От 15.00 часа в Гранитна зала на Министерски съвет заместник министър-председателят по европейските фондове и икономическата политика Томислав Дончев и вицепрезидентът на Световната банка за Европа и Централна Азия Сирил Мюлер ще подпишат Меморандум за разбирателство, партньорство и подкрепа при усвояване на Европейските структурни и инвестиционни фондове за периода 2014-2020 г.

***
София.
От 11.00 до 12.00 часа пред Народния театър „Иван Вазов", видни интелектуалци, общественици и артисти ще подкрепят кандидатите на БСП, като публично се включат в подписката за регистрацията на партията за местните избори. В събитието ще вземат участие кандидатът за кмет на София проф. Михаил Мирчев, лидерът на БСП - София Калоян Паргов, който е и водач на листата, кандидатите за общински съветници, за районни и селски кметове.

***
София.
От 11.00 часа в Националния пресклуб на БТА Комисията за защита на потребителите /КЗП/ ще даде пресконференция във връзка с отчитане на кампанията „Лято`2015" /туристически обекти, увеселителни съоръжения, обменни бюра и др./ и представяне на новите акценти в контролната дейност на КЗП през есента.

***
София.
От 12.00 часа в зала „Официална" на Столична община, ОРИК Фестивал за независими артисти ще даде пресконференция. Фестивалът ще се проведе под патронажа на кмета на София Йорданка Фандъкова от 5 до 11 септември 2015 г. пред Телефонната палата. Сред присъстващите са д-р Тодор Чобанов заместник-кмет по направление "Култура, образование, спорт и превенция на зависимости", както и организаторите на ОРИК Фестивал за независими артисти и част от самите артисти, които ще вземат участие на фестивала.

***
София.
От 12.00 часа в Централата на СДС на ул. Раковски 134, ет.2, след заседанието на НИС на СДС, ще се проведе пресконференция.

***
София.
От 12.00 часа в Националния пресклуб на БТА Магдалена Ангелова и Наталия Кобилкина ще представят съвместните си проекти.

***
София.
От 13.30 часа в парк хотел „Москва" заместник-министърът на образованието и науката проф. Костадин Костадинов ще участва в семинар-рали на тема „Възможности за съвместни проекти между научни и бизнес среди и местни власти в контекста на регионалното приложение на Иновационната стратегия за интелигентна специализация (ИСИС)".

***
София.
От 18.30 часа в галерията за съвременно изкуство УниКредит Студио ще бъде открита изложбата „Софийски трансформации" , в която ще бъдат представени снимки на емблематични сгради и улици в София и техните трансформации през годините. Кметът на София и патрон на изложбата Йорданка Фандъкова и главният изпълнителен директор на УниКредит Булбанк Левон Хампарцумян ще открият първото изложение в УниКредит Студио.

***
София.
От 18.40 часа БНТ 1 ще излъчи три документални филма, посветени на значимите археологически разкопки в България. Рубриката „Пътуване в миналото" ще се излъчи и в сряда и четвъртък отново от 18.40 часа.

***
Благоевград.
Четвърти пленер по живопис „Стъпки напред" събира художници от различни поколения в Благоевград. Официалното откриване на пленера ще бъде от 12.00 часа в къща-музей на Георги Измирлиев - Македончето.

***
Благоевград.
Благоевград ще се включи в Националния протест срещу скъпите горива. Митингът е планиран за 1 септември, а автопоходът ще тръгне в 18.00 часа от паркинга пред Югозападния университет „Неофит Рилски".

***
Благоевград.
С празнично шествие ще бъде открит Третият международен футболен турнир за деца в Благоевград. Парадът на отборите, участващи в програмата, започва в 20.00 часа. Традиционно шествието ще тръгне от Съдебната палата в града и ще продължи до площад „Македония", където ще бъде изнесена празнична програма. Преди да бъде открит турнирът, ще се проведе пресконференция, която започва от 17.30 часа в зала № 5 на Община Благоевград.

***
Бургас.
Национален протест срещу високите цени на горивата 2015 се организира от 18.00 часа на 1 септември в социалните мрежи. В Бургас се очаква протестиращите да се съберат на АМ „Тракия" в района на града.

***
Варна.
От 14.00 часа жителите на село Войводино, община Вълчи дол за пореден път ще изразят несъгласие срещу изграждане на сметище.

***
Варна.
От 18.00 часа на магистралата при летище Варна, подходите към Варна и София, ще се проведе протест срещу скъпите горива, който се организира във Варна, Бургас и София.

***
Велико Търново.
От 9.00 до 11.00 часа ще се проведе Лятно училище по занаяти - дърворезба и грънчарство на Самоводска чаршия.

***
Велико Търново.
От 9.30 часа ще се проведе откриване на новата учебна година в Спортно училище във Велико Търново. На събитието ще присъства кметът на общината Даниел Панов.

***
Велико Търново.
От 11.00 часа в пресклуба на БТА ще се състои пресконференция на Румен Димитров и коалиция "Нашият град".

***
Велико Търново.
От 12.00 часа в пресклуба на БТА ще се състои пресконференция на певеца Веселин Маринов, който ще представи програмата и участниците в първия национален конкурс за млади изпълнители на популярна песен "Полските щурчета", който ще бъде организиран от 4 до 6 септември в град Полски Тръмбеш.

***
Велико Търново.
От 14.00 часа в областна администрация ще се проведе среща между кандидатите за кметове от областта и Пламен Димитров, президент на КНСБ.

***
Кюстендил.
От 10.00 часа в двора на Спортно училище „Васил Левски" ще бъде открита новата учебна година.

***
Пазарджик.
От 11.00 часа в Регионалния пресклуб на БТА президентът на ФК „Сарая" Румен Димитров и треньорът на отбора Николай Минчев ще представят подготовката на състава за предстоящия мач с ЦСКА.

***
Пазарджик.
От 16.00 часа в Регионалния пресклуб на БТА ПП ГЕРБ ще даде пресконференция, на която заместник-председателят на ГЕРБ и председател на Националния предизборен щаб Цветан Цветанов ще представи кандидатите на партията за общински кметове в област Пазарджик.

***
Петрич.
Председателят на СДС и министър на икономиката, Божидар Лукарски, ще посети град Петрич. Божидар Лукарски ще открие официално новата спортна зала в града, в 17.00 часа. Залата се намира в центъра на гр.Петрич, на ул. „Оборище" (срещу „ВиК")
На събитието ще присъстват и народни представители от парламентарната група на Реформаторския блок.

***
Плевен.
От 11.00 часа в Регионалния пресклуб на БТА общинско ръководство на БСП - Плевен и общински съветници на БСП ще дадат пресконференция.

***
с.Лозенец.
От 14.30 часа в залата на кметството в с. Лозенец ще се учреди нова асоциация на хотелиери и ресторантьори.

***
Пловдив.
От 13.00 часа в хотел "Тримонциум" заместник-председателят на АБВ Румен Петков ще представи кандидатите на партията за кметове в областта.

***
Сливен.
Пресконференция за напредъка на „Интегриран проект за водния цикъл на град Сливен" ще се състои от 10.00 часа в зала №105 в Община Сливен. В нея участие ще вземат: инж. Кольо Милев, кмет на Община Сливен, Румен Стоилов, Ръководител на проекта и зам.-кмет "Икономическо развитие, проекти, програми и международно сътрудничество", инж. Иван Манчев, зам.-кмет "Устройство на територията и строителство.

***
Стара Загора.
От 11.30 часа в Регионален пресклуб на БТА - Стара Загора Тихомир Томов, ПП Нова сила ще даде пресконференция.

***
Шумен.
От 10.00 часа в зала 2 на Областна администрация-Шумен е насрочено заседание на Областния съвет по здравеопазване.

***
Шумен.
От 10.00 часа Н.Пр. проф. Лино Бианко, извънреден и пълномощен Посланик на Малта в България.ще се срещне с кмета на община Шумен Красимир Костов.