Втори полицай почина от раните си, получени по време на протестите в Киев
Секция: СВЯТ
01 Септември 2015 12:44
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Втори полицай почина от раните си, получени по време на протестите в Киев

/КРОСС/Втори служител на реда е починал от нараняванията си, получени при сблъсъците пред украинския парламент, съобщи вътрешният министър на страната Арсен Аваков, цитиран от БНР. Над 140 души са били хоспитализирани след вчерашните размирици в Киев, избухнали, след като Върховната рада прие на първо четене проектозакон за повече правомощия на източните райони на Украйна. В ареста остават 18 заподозрени във връзка с безредиците в украинската столица. Тринайсет души са освободени, тъй като информацията за тях засега не е потвърдена. Сред оставащите под стража има двама бойци от силите на украинското МВР, един от които е заподозрян в хвърляне на граната срещу силите на реда.

Украинският вътрешен министър Арсен Аваков обвини за избухналото вчера насилие партията "Свобода" и нейния лидер Олег Тягнибок, напомня ТАСС. Член на доброволческия батальон "Сич" към украинското министерство на вътрешните работи е задържан по подозрение за взривяване на граната по време на протестите. При взрива загина един служител на националната гвардия. Командирът на батальона каза, че задържаният е бил в отпуск по време на безредиците, но не можа да обясни как се е сдобил с бойна граната.

Вчерашните събития в Киев показват колко е опасен флиртът с екстремисти - партията "Свобода", заяви руският външен министър Сергей Лавров на среща със студенти и преподаватели от Московския държавен институт за международни отношения към дипломатическото ведомство.