Кулинарна фиеста и българска музика за 12-ото издание на "Миден и рибен фест" в Каварна
Секция: Туризъм
01 Септември 2015 17:40
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Кулинарна фиеста и българска музика за 12-ото издание на "Миден и рибен фест" в Каварна

Каварна /КРОСС/ Културните прояви, концертите и доброто настроение в Каварна не стихват, дори и в края на лятото. Предстоящите почивни дни градът ще посрещне хиляди хора за „Миден и рибен фест".
За дванадесетото издание, което ще се проведе на 4, 5 и 6 септември, организаторите са спазили традицията кметове да запретнат ръкави, да въртят черпаци и да покажат кулинарните си умения, които ще бъдат оценени от жури и дегустирани от публиката.
Символичното откриване на фестивала отново ще бъде кметското готвене, в което домакинът Цонко Цонев ще изненада гостите с неприготвян до сега специалитет. До него сили ще мерят кметовете на Тутракан - Димитър Стефанов и на Елена - Дилян Млъзев, които пазят в тайна рецептите си. В петъчния следобед кметската кухня на открито, ще бъде изнесена на централния площад в Каварна, където зрителите точно в 17,00 часа ще станат свидетели на „кулинарната битка" между трима градоначалници.
Музикалната програма, която ще съпътства „Миден и рибен фест 2015" ще допринесе за още по-доброто настроение на всички гости и жители на Каварна. Трите дни ще преминат под знака на българската поп и рок музика. В първата вечер на сцената ще излязат Дани Милев, Мариана Попова и Любо Киров. „Петте сезона" и Тони Димитрова ще огласят площада в събота, а българската рок група „Krossfiere" ще закрие фестивала. Всички концертни прояви са с начален час 20,00 часа.