Слави Трифонов ще дели една сцена с близнаците Хасан и Ибрахим
Секция: ЛЮБОПИТНО
01 Септември 2015 17:44
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Слави Трифонов ще дели една сцена с близнаците Хасан и Ибрахим

София /КРОСС/ Талантливите близнаци Хасан и Ибрахим стават част от популярния български оркестър "Ку-ку бенд", научи "България Днес".
Виртуозните пианисти ще застанат на сцената редом до Евгени Димитров-Маестрото, Йордан Йончев-Гъмзата и останалите музиканти от екипа на телевизионния водещ Слави Трифонов. Това ще се случи на мащабния концерт на "Ку-ку бенд", който ще се проведе на 25 септември на Националния стадион "Васил Левски".
"Лично Маестрото се обади, за да покани синовете ми да участват в музикалното събитие на годината. От разговора стана ясно, че Хасан и Ибрахим ще изпълнят две песни. Едната ще бъде дуетното им парче с Крисия - "Планетата на децата", с която се изявяваха на детската "Евровизия". Песента ще бъде в нов вариант - с около минута по-дълга и различен аранжимент. От "Ку-ку бенд" вече ни изпратиха нотите и близнаците тези дни ще започнат с репетициите. Около другата песен още няма яснота и тепърва очакваме да ни се обадят и да ни кажат по какви ноти трябва да се подготвят", разказа пред "България Днес" Дениз Игнатов, баща на младите пианисти.
"Хасан и Ибрахим с нетърпение очакват новия сезон, за да започнат отново с участията си, след като известно време си почиваха. Концертът на Слави несъмнено ще е най-голямата им изява. Паралелно с това те се подготвят и за други участия, като се научиха да изпълняват произведения на Рахманинов и Панчо Владигеров, с които за пръв път ще могат да се представят пред българска публика", каза още Игнатов.
За концерта на Националния стадион "Ку-ку бенд" ще бъде в пълен състав и в целия си блясък - на сцената ще излязат отново Деси Добрева, Нели Петкова, Калин Вельов, Ники Арабаджиев, Лили Йончева, както и много специални гости. Концертът обещава да бъде по-зрелищен, по-вълнуващ, по-запомнящ се от всичко правено досега от Слави и компания, коментират организаторите. Самият Трифонов определи предстоящото зрелище като "огромен" концерт, на който участие ще вземат приятели на шоуто - големи западни звезди.
Първият концерт на Слави Трифонов и "Ку-ку бенд" предизвика небивал интерес. 17 000 души пееха хитовете на шоумена в "Арена Армеец". След това водещият обяви, че ще направи втори на националния стадион, на който ще могат да отидат повече хора. Най-евтините билети бяха изкупени за броени минути. Само в рамките на няколко часа всички пропуски свършиха, поставяйки уникален рекорд по продажби.
Известно време Хасан и Ибрахим бяха далеч от публичното пространство, като баща им преценил, че им е нужно спокойствие след лавината от нападки към тях.
"Не мога да повярвам колко много истории бяха измислени. Истината е, че цялото ни семейство е добре и ще продължаваме да постигаме успехи. Колкото и да ни плюят, ние ще продължаваме да изплуваме на повърхността. Лошото е, че децата разбират какво се случва и ме питат: "Тате, защо хората се държат така?" Налага се да им обяснявам, че целият свят е изграден върху интригата и в България не е по-различно.
Няма какво да се лъжем - близнаците много се бяха разстроили и се налагаше да им обяснявам, че проблемът не е в тях. Едни и същи хора се опитват да ги унижат с измислени истории, защото завиждат за огромните им успехи, които не спират да постигат. Ще браня децата си докрай и няма да позволя разни хора да предизвикат хаос и депресия в живота им", обясни Игнатов.
Той похвали синовете си, че вече са започнали сами да композират произведения въпреки крехката си възраст.
"Всеки ден свирят по 5-6 часа и това им носи удовлетворение. Работят много здраво и искат да се развиват. Ето, композират си тяхно произведение, което е много похвално", добави гордият родител.
"И срещу мен имаше много нападки и ме обвиняваха в какво ли не. Но помнете ми думата - когато през 2020 година попитат кои са най-добрите пианисти в света, отговорът ще е само един: Хасан и Ибрахим от България. Продължаваме напред и един ден ще бъдем на световния връх, за да прославим България. За моите синове само първото място е успех, всичко друго се приема като провал. Ще го кажа не защото са мои деца, но един ден Хасан и Ибрахим ще бъдат най-добрите пианисти в света. Ще бъдат много популярни, но няма да забравят да развяват националния трибагреник", категоричен е Игнатов.