Димитър Танев: РБ доказа, че в решителни моменти взема правилните решения
Секция: ПОЛИТИКА
02 Септември 2015 09:36
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Димитър Танев: РБ доказа, че в решителни моменти взема правилните решения

/КРОСС/С подписването на коалиционното споразумение между лидерите на партиите в Реформаторския блок снощи, доказахме, че в решителни моменти вземаме правилните решения. Дадохме ясен знак на десния избирател и това е един добър старт за силно представяне на предстоящите местни избори. Това заяви пред БНТ народният представител от РБ и заместник-председател на „Движение България на гражданите" Димитър Танев.

Той съобщи, че в рамките на подписаното снощи споразумение са били одобрени общи кандидати за кметове на Блока в девет града: Вили Лилков за София, Галин Ганчев за Русе, Георг Спартански за Плевен, Йордан Йорданов за Добрич, Мирослав Трифонов за Велико Търново, Златко Живков за Монтана, Петър Паунов за Кюстендил и Теодор Ролев за Разград.

Много е важно как работи Реформаторският блок и дали следва собствените си правила. Съгласно учредителното споразумение, което сме подписали, имаме граждански съвет и изпълнителен съвет, но първият е с изтекъл мандат, а за свикването на втория от ДБГ призоваваме отдавна. Когато се спазват правилата, няма как да се случват недоразумения, затова посочваме колко това е важно за бъдещето на Блока, подчерта Димитър Танев.

Той посочи, че Законът за борба с корупцията по високите етажи на властта, който е първа точка от дневния ред на Народното събрание в четвъртък, ще бъде приет безпроблемно тази седмица и поздрави вицепремиера Кунева и експертите, участвали в изготвянето му, за изключителната им работа. Предложените мерки в закона са нормални практики, които се прилагат в нормалните държави. Не са нито странни, нито пресилени, каза той и добави, че трябва като общество да осъзнаем, че всякакви корупционни практики на всички нива на управление на страната ще бъдат санкционирани.

Очакваме следващото заседание на Съвета за развитие в петък, за да заложим ясна програма за изпълнение на приоритетите ни - борба с корупцията, съдебна реформа, образователна и здравна реформи, заяви Димитър Танев.