Борисов: Независимо от това коя партия печели в регионите - ГЕРБ или РБ, резултатът е общ
Секция: ПОЛИТИКА
02 Септември 2015 12:13
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Борисов: Независимо от това коя партия печели в регионите - ГЕРБ или РБ, резултатът е общ

/КРОСС/Местните избори, които са изключително важни за всеки един български регион, не биха били важни, ако развалим стабилността на държавата. Затова резултатите от тях - на ГЕРБ и Реформаторския блок, броят на кметовете, броят на общинските съветници, мнозинствата в тях, ние ще ги тълкуваме като препотвърждаване на стабилността на правителството. И обратното. Ако се представиме слабо, това би било един лош сигнал за работата на правителството. Така че независимо от това коя партия печели в регионите, общият резултат трябва да бъде такъв, че да гарантира веднъж стабилност, и втори път, че е безалтернативно това, което в момента имаме като управление. Винаги съм твърдял, че в една коалиция няма малки и големи, защото никой от нас не си е самодостатъчен и трябва да проявиме максимално такт, внимание и да си мерим приказките.

Това каза министър-председателят Бойко Борисов след среща със съпредседателя на Реформаторския блок Радан Кънев в НС.

В първия работен ден на парламента премиерът му пожела успешен политически сезон.

Надявам се септември да не е само предизборен, но и работен, допълни Борисов. 

Премиерът съобщи, че министрите, включително и самият той и вицепремиерите, няма да участват в предизборната кампания, за да гарантират по-добрата работа на правителството през този период.

Той поясни, че ГЕРБ ще води толерантна кампания и ще бъдат максимално тактични в отношенията си поне на ниво управление на двете партии.