След въпрос на "Атака" Бъчварова призна: Правим 6, а не 2 нови лагера за пришълци
Секция: ПОЛИТИКА
02 Септември 2015 15:38
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
След въпрос на "Атака" Бъчварова призна: Правим 6, а не 2 нови лагера за пришълци

София /КРОСС/ Вътрешната министърка Румяна Бъчварова ще разкрие цели 6 нови центъра за нелегални имигранти от арабския свят и Африка, стана ясно след въпрос на Магдалена Ташева от "Атака" по време на блиц парламентарния контрол. Оглавяващата силовото ведомство потвърди, че България, в лицето на Министерския съвет, води политика на подмяна на българското население с арабско. Кабинетът ще продължи да предоставя бежански или хуманитарен статут на почти всеки влязъл у нас легално или не чужденец. „Всеки, който успее да мине легално или нелегално границата, ние да можем да го регистрираме и да му предоставим възможностите да продължи, да потърси убежище и съответните хуманитарни цели. Това е политиката на нашето правителство", шокира вътрешната министърка.
„При нас влизат основно сирийски граждани, афганистанци и иракчани, които отговарят на изискванията за получаване на бежански статут и търсещи закрила. Като европейска държава и спазвайки международните конвенции сме длъжни да предоставим такъв статут, защото това са гражданите, чиито живот е застрашен. И мисля, че голямо достойнство на нашата политика, е че успяваме да се справим с този проблем и да регистрираме всички", заяви в отговора си Бъчварова, с което за пореден път излъга. България се явява трета сигурна страна и не е длъжна да приеме чужденците, а с пълно право може и трябва да ги върне в страната, от която са дошли. Министър Бъчварова призна още, че в момента има тройно увеличение на вълната от нахлуващи ислямски маси у нас и целта на правителството е да регистрира и настани всички в лагерите за нелегални имигранти у нас, защото така изисквало „нашето хуманитарно отношение".
„Нямате никаква представа от национална сигурност и разбирате своята роля за „справяне" с този миграционен натиск, като настаняване, обгрижване и ухажване на прииждащите незаконно пресичащи българската граница всевъзможни престъпници и неидентифицирани обекти. Вие с вашата политика превърнахте България в перачница на фалшиви идентичности", репликира Ташева и за пореден път поиска оставката на Бъчварова. Тя посочи и публикация на сп. „Економист", от която става ясно, че България е одобрила 94% от молбите за убежище и заема първото място в ЕС по този показател. Депутатката от "Атака" така и не получи отговор от министърката на вътрешните работи къде ще бъдат разположени центровете за регистрация на пришълци и какви са трите стратегии на силовото ведомство за справяне с наплива от нелегални имигранти.