Писанчев става консул в Солун
Секция: БЪЛГАРИЯ
02 Септември 2015 16:58
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Писанчев става консул в Солун

София /КРОСС/ Бившият шеф на ДАНС Владимир Писанчев ще стане консул в Солун. Това научи "Дневник" от трима сигурни източници от различни институции, запознати с назначението.
Изпращането на Писанчев в Солун се е съгласувало от известно време, като днес е минало и през одобрението на министрите. Засега няма официално потвърждение от правителството или от външно министерство. "Дневник" не успя да се свърже и с Писанчев за коментар за новия му пост.
През март Писанчев напусна ДАНС след напрежението около оставката на вътрешния министър Веселин Вучков. Вучков напусна МВР, несъгласен с оставането на поста на шефа на ДАНС и на тогавашния главен секретар на МВР Светлозар Лазаров. След като Вучков подаде оставка, премиерът Бойко Борисов обяви от парламентарната трибуна, че Писанчев и Лазаров ще бъдат сменени. Часове по-късно двамата подадоха оставки.
Той оглави ДАНС през лятото на 2013 г. след оттеглянето на Делян Пеевски, като преди това беше зам. шеф и и.д. директор на агенцията. През февруари 2014 година бившият вътрешен министър Цветан Цветанов обяви в интервю, че Писанчев е бил назначен с протекциите на Пеевски.