Предстоящи събития в страната за утре, 3 септември
Секция: Предстоящи събития
02 Септември 2015 21:20
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната за утре, 3 септември

***
София /КРОСС/ Президентът Росен Плевнелиев ще присъства на активирането на Щабния елемент за интегриране на силите на НАТО в България.

***
София /КРОСС/ От 09.00 часа започва редовното заседание на Народното събрание.

***
София /КРОСС/ От 10.00 часа в заседателната зала на Национална компания „Стратегически инфраструктурни проекти" ще бъде отворена ценовата оферта на участника в процедурата за сключване на рамково споразумение с предмет: „Извършване на спасителни археологически проучвания по трасето на транспортни инфраструктурни обекти.

***
София /КРОСС/ От 11.00 часа в хотел „Бест Уестърн Плюс Сити" зам.-министър Деница Николова ще открие първото заседание на Съвместния комитет за наблюдение на програмата Интеррег - трансгранично сътрудничество между Република България и Република Македония за програмен период 2014 - 2020.

***
София /КРОСС/ От 11.00 часа съпредседателите на ПП „Български демократичен център" - д-р Красимира Ковачка и Стефан Кенов, ще внесат документите за регистрация на партията в предстоящите местни избори.

***
София /КРОСС/ От 11.00 часа на пресконференция в Националния пресклуб на БТА ПП „Зелените" ще представят свои приоритети за София. Кандидати от листата на партията ще предложат конкретни мерки за реализация на приоритетите, както и времеви хоризонт за изпълнението им.

***
София /КРОСС/ От 12.00 часа вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин и неговият екип, ще представят приоритетите в дейността на МТСП през новия политически сезон.

***
София /КРОСС/ От 14.00 часа ще се проведе редовен брифинг на Централната избирателна комисия.

***
София.
От 18.00 часа в Мраморното фоайе на Столична библиотека ще се състои публична лекция на проф. Пламен Цветков на тема „Съединението като национален празник".

***
Благоевград /КРОСС/ От 14.00 часа ще се проведе пресконференция с участието на заместник министър-председателя по координация на европейските политики и институционалните въпроси Меглена Кунева ще се проведе в хоровата зала на НЧ "Никола Вапцаров".

***
Бургас /КРОСС/ От 10.30 часа на Летища „Бургас" ще бъде посрещнат двумилионния пътник.

***
Варна /КРОСС/ От 10.30 часа в Центъра по остеопороза и остеометрия на територията на ДКЦ „Чайка" ЕООД ще се проведе пресконференция във връзка с обявяване на резултатите от скрининговите изследвания, част от инициативата „Месец на костното здраве".

***
Варна /КРОСС/ От 13.00 часа в зала "Концертна", в Младежки дом-Варна ще се проведе пресконференция по повод началото на инициативата "Вдъхновение за младежта".

***
Велико Търново /КРОСС/ От 10.00 до 14.00 часа на Самоводската чаршия във Велико Търново ще се проведе лятно училище по занаяти - рисуване и бижутерийница.

***
Велико Търново /КРОСС/ От 11.30 часа в пресклуба на БТА ще се състои пресконференция на кандидата за кмет на Реформаторския блок във Велико Търново. Ще бъде представена програмата и приоритетите за предстоящите избори.

***
Велико Търново /КРОСС/ В 13.00 часа в зала 302 в сградата на общината ще се състои пресконференция, на която ще бъдат представени поредицата от събития, в периода от 19 до 22 септември.

***
Велико Търново /КРОСС/ От 20.00 часа кметът Даниел Панов ще връчи отличията на победителите в Международната колоездачна обиколка на България.

***
Велико Търново/с. Шереметя /КРОСС/ От 10.00 часа на строителната площадка на регионалната система за управление на отпадъците Велико Търново, с. Шереметя ще се проведе Ден на отворените врати.

***
Велико Търново/с. Арбанаси /КРОСС/ От 18.30 часа ще се проведе фестивалната вечер на „Скариада БГ".

***
Видин /КРОСС/ От 11.00 часа в сградата на общината инж. Добромир Дилов - зам.-кмет с направление „Устройство на територията и развитие на инфраструктурата" ще даде пресконференция, на която ще представи програмата на Трети кръг от Българския дрифт шампионат Видин 2015 г., чието послание е „Намали скоростта, спаси живот!"

***
Добрич /КРОСС/ От 11.00 часа работната група за избор на обекти на интервенция, които допълнително ще бъдат включени към Интегрирания план за градско възстановяване и развитие и в Инвестиционната програма на Община град Добрич ще заседава в бизнес залата на Община град Добрич.

***
Добрич /КРОСС/ От 11.00 часа в Голямата зала на Община град Добрич ще се проведе среща във връзка с представяне на приоритетните области на " Националната кампания за пациентски политики", Национално пациентско обединение "Конфедерация Защита на Здравето" и Община град Добрич.

***
Казанлък /КРОСС/ От 10.00 часа в сградата на Общинска администрация ще се проведе заключителна пресконференция по проект „Интегриран воден проект на община Казанлък. Етап 2: Реконструкция и модернизация на ГПСОВ - Казанлък".

***
Казанлък /КРОСС/ От 17.00 часа министърът на околната среда и водите Ивелина Василева ще открие реконструираната и модернизирана градска пречиствателна станция за отпадъчни води на Казанлък.

***
Кюстендил /КРОСС/ От 11.00 часа в прес-клуб на БТА Лама Джигме от Тибет ще проведе среща с медиите. Индийският учител е завършил Университета по будистка философия в Сетар Ларунг Гар.

***
Кюстендил /КРОСС/ От 13.30 часа Районен съд - Кюстендил ще заседава по дело за сключване на споразумение със задържаните четирима младежи от Косово, преминали незаконно българо-македонската граница.

***
Кула /КРОСС/ От 10.30 часа в заседателна зала на общинската администрация екипът на Областен информационен център-Видин (ОИЦ-Видин) ще се проведе среща за ИСУН 2020.

***
Несебър /КРОСС/ От 18.00 часана сцената на амфитеатъра в стария град ще се състои официалното откриване на I-я Международен фестивал „Несебър без граници".

***
Нова Загора/ с.Баня /КРОСС/ От 15.00 часа главният секретар на МВР ще присъства на откриването на реновираната сграда на Регистрационно-приемателния център към Държавната агенция за бежанците в с. Баня.

***
Пловдив /КРОСС/ От 11.00 часа министърът на икономиката Божидар Лукарски и министърът на туризма Николина Ангелкова ще участват в бизнес форум „Пловдив 2020 - какво е нужно за развитието на индустрията, културния туризъм и инвестициите"в Дома на културата „Борис Христов".

***
Пловдив /КРОСС/ От 10. 00 часа в експозиция „Съединение на България от 1885 година" ще се проведе пресконференция, на която ще бъде представен проектът „Да влезнем отново в музеите!

***
Пловдив /КРОСС/ От 10.00 часа в зала ПРЕСКЛУБ на Конгресен център на Международен панаир в Пловдив, ще се проведе пресконференция с екипа на „Рибарят и неговата Душа".

***
Пловдив/с.Старосел /КРОСС/ От 20.45 часа зам.-председателят на Европейската комисия Кристалина Георгиева ще бъде специален гост на традиционния винарски празник, възродил старите български традиции за отбелязването на началото на гроздобера във винарска изба „Старосел".

***
Разград /КРОСС/ От 10.30 часа на детската площадка до РБ „Проф. Боян Пенев" ще се състои „Читалня под небето", с което ще бъде закрита инициативата „Забавно лятно четене".

***
Русе /КРОСС/ От 10.00 часа в Зала „Св. Георги" на Областна администрация, ще се проведе редовно заседание на Постоянната секторна комисия в областта на туризма и околната среда.

***
Смолян /КРОСС/ От 16. 30 часа ще започната тържествата по повод 40-годишнина на Планетариумът в Смолян.

***
Тутракан /КРОСС/ От 12.30 часа министърът на земеделието и храните Десислава Танева ще присъства на официалното откриване на Крайдунавския парк в град Тутракан. От 13.00 часа в залата на Общинския съвет в град Тутракан министър Танева ще проведе среща със земеделски производители.

***
Шумен /КРОСС/ Oт 11.00 часа в Пресклуба на БТА ще се състои пресконференция на АБВ с участието на Румен Петков - заместник-председател на партията.