Жегите продължават и в четвъртък
Секция: БЪЛГАРИЯ
02 Септември 2015 21:44
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Жегите продължават и в четвъртък

София /КРОСС/ Жълт код за високи температури ще е в сила за 20 области на страната на 3 септември, сочи справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН.
Предупредителният код е в сила за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Монтана, Ловеч, Русе, Търговище, Разград, Силистра, Шумен, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Сливен, Кърджали, Хасково и Ямбол. В по-голямата част на областите максималните температури ще са 34-38 градуса.
През нощта над по-голямата част от страната ще е ясно, а над източните райони ще има значителна ниска облачност. През деня ще е предимно слънчево с временни увеличения на облачността в следобедните часове. На отделни места, главно в планинските райони на Западна България, ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб, в Дунавската равнина до умерен вятър от север-северозапад. Максималните температури ще са между 31° и 36°.
В сутрешните часове по Черноморието ще има ниска слоеста облачност или мъгла. През деня ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб източен вятър. Максималните температури ще са 26°-28°. Вълнение морето 1-2 бала. Температурата на морската вода е 25°-27°.
Над планините ще е предимно слънчево с временни увеличения на облачността, главно в масивите от Западна България. На места ще има слаби превалявания. Ще духа слаб до умерен вятър предимно от север. Максималната температура на 1200 м ще е 27°-28°, на 2000 м около 19°.