Експерти по ринология от 12 държави се събират в Русе
Секция: Здраве
03 Септември 2015 08:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Експерти по ринология от 12 държави се събират в Русе

/КРОСС/В Русе започва Есенна научна конференция по ринология, организирана от Националното сдружение по оториноларингология, хирургия на глава и шия. Домакин на научния форум е Русенският университет и неговия факултет "Обществено здраве".

Световни експерти в областта на ринологията ще се съберат в Русе на международно училище по ринопластика и четвърта българо-италианска ринологична среща. Сред гост-лекторите ще бъдат едни от най-влиятелните имена в тази област: Президентът на световните ринологични общества професор Метино Анерджи, президентът на Европейската академия по лицево-пластична хирургия професор Пиетро Палма, възпитаникът на "Майо клиник" в САЩ проф. Дейвид Шери, почетният председател на японското ринологично общество и много други.

В двата форума ще се включат участници от 12 държави, а събитието се превръща в най-мащабната тематична среща , организирана в България досега. По време на международното училище по ринопластика участници ще имат възможност да се запознаят с новостите и да овладеят съвременните оперативни техники при заболяванията на носа и синусите, както и да се споделят българските постижения в тази област. В рамките на конференцията ще бъде подписан договор за двустранно сътрудничество между Българското ринологично сдружение и японското ринологично общество за съвместен научен обмен между специалисти по ушни, носни и гърлени болести от двете държави практически дейности, специализация на млади учени и други.