РИА "Новости" извадили от контекста думите на посланик Бойко Коцев
Секция: БЪЛГАРИЯ
03 Септември 2015 15:16
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
РИА "Новости" извадили от контекста думите на посланик Бойко Коцев

София /КРОСС/ Думите на посланик Бойко Коцев относно санкциите срещу Русия са били изтълкувани погрешно, като преди това некоректно са извадени от контекста на цялостното му изказване. Това се посочва в съобщение на посолството ни в Москва, ден след като РИА „Новости" публикува негово изказване, от което става ясно, че „трябва да бъдат положени всички усилия за отменяне на санкциите срещу Русия, подобни мерки не са нужни на никого".
„Целта на санкциите е намирането на мирно, трайно и демократично решение на кризата в югоизточна Украйна. Действително, санкциите не са желани от никого. Те са крайна, но единствено възможна в момента алтернатива на един много по-лош сценарий за развитие на събитията", се посочва в официалната информация.
От посолството припомнят, че вдигането на санкциите е свързано с пълното изпълнение на Минските споразумения.
„Това е пряко задължение на страните по тези споразумения и тук Русия има своите големи отговорности", пишат от мисията ни в Москва.
Според дипломатическото ведомство думите на посланик Бойко Коцев относно санкциите срещу Русия са били изтълкувани погрешно, като преди това некоректно са извадени от контекста на цялостното му изказване.
„За съжаление, това не е единичен случай на смислово изкривяване на дипломатически послания от руски медии. Убедени сме, че обективната журналистика е полезна на гражданското общество в Русия и би допринесла за намирането на правилните решения, включително в международен план", пише още в официалното съобщение.