Пловдив посреща инвеститори от IT и аутсорсинг индустрията
Секция: ИКОНОМИКА
03 Септември 2015 16:52
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Пловдив посреща инвеститори от IT и аутсорсинг индустрията

Пловдив /КРОСС/ Община Пловдив организира на 10-ти септември 2015 г. втория по рода си еднодневен бизнес форум „Outsourcing Destination Bulgaria". На конференцията се очаква Пловдив да затвърди позициите си като предпочитана инвестиционна дестинация за компаниите от IT и аутсорсинг индустрията. Градът се налага като притегателен център в България за инвестиции в информационните технологии и аутсорсинг на бизнес процесите.
Главна цел на събитието е да се продължат дискусиите за човешкия капитал и необходимите компетенции, сътрудничеството между аутсорсинг бизнеса и образователните институции и академичната общност като условие създаване на подходящите кадри. Ще се обсъжда и актуалния въпрос свързан с политиката на привличането на таланти извън ЕС.
Във форума ще вземат участие експерти от сектора, представители на централната и местна власти и браншови организации, ръководители на водещи компании, които ще дадат обратна връзка за това какво е да се прави бизнес в Пловдив и въобще в България.
Към днешна дата в IT и BPO сектора в Пловдив работят над 5 000 души в 80 компании и създаването на работни места за младите и талантливи висшисти е сред най-големите приоритети на местното управление. Това е и най-бързо растящата индустрия в Пловдив, като потенциалът е сериозен и голяма част от водещите компании вече имат офиси в града.
На форума„Outsourcing Destination Bulgaria" през следващата седмица ще бъдат представени и инвестиционните проекти за изграждане на офис сгради, които са специализирани за посрещането на интереса от страна на аутсорсинг индустрията. Новите офис проекти, които се реализират в момента са предпоставка за привличане на нови инвестиции и създаване на нови работни места. Примери за такива проекти са Офис Парк Пловдив, реализиран от инвестиционната компания Галакси Инвестмънт Груп, проектите на Sibiz и Империал.