Предстоящи събития в страната за утре, 4 септември
Секция: Предстоящи събития
03 Септември 2015 21:08
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната за утре, 4 септември

***
София /КРОСС/ От 11.00 часа министърът на енергетиката Теменужка Петкова ще връчи договори на 32 общини и 9 предприятия по програмата „Енергийна ефективност и възобновяема енергия" в зала „Роял 1" на София Хотел Балкан.

***
София /КРОСС/ От 12.15 часа министърът на енергетиката Теменужка Петкова ще посети 91 Немска езикова гимназия „Проф. Константин Гълъбов", ул. „Позитано" 21. Училището е един от обектите в Столична община, в които ще бъдат изпълнени мерки за енергийна ефективност по програмата „Енергийна ефективност и възобновяема енергия".

***
София /КРОСС/ От 09.00 часа ще започне редовното заседание на Народното събрание.

***
София /КРОСС/ От 09.00 часа ВМРО - Българско национално движение ще внесе документите си за регистрация в Централната избирателна комисия за участие в местните избори.

***
София /КРОСС/От 10.00 часа в централата на Конфедерацията на независимите синдикати в България, ще се проведе пресконференция на тема: Синдикалният поглед по преговорите за договаряне на Минималните осигурителни доходи (МОД) за 2016 година - предизвикателства и резултати.

***
София /КРОСС/ От 10.00 часа Българска аутсорсинг асоциация (БАА) с подкрепата на Съюза на работодателите в системата на народната просвета в България (СРСНПБ) организират кръгла маса „Българска аутсорсинг асоциация и езиковите и професионални гимназии - за развитието на човешкия капитал в България"
в залата на 23 СОУ „Фр. Ж. Кюри".

***
София /КРОСС/ От 10.00 часа на територията на Централен софийски затвор ще се проведе пресконференция, на която ще бъде представен проектът „Пътят на новото начало", изпълняван от фондация „Мисия Спасение".

***
София /КРОСС/ От 11. 00 часа ръководството на ПП АБВ ще даде пресконференция по повод откриването на политическия сезон. От партията ще изразят и позицията си във връзка с предложенията за промяна на Конституцията свързани със съдебната реформа.

***
София /КРОСС/ От 11.00 часа в Конферентен център „Венус" КЗЛД организира заключителна конференция по повод обобщаване на резултатите по проект „Повишаване на квалификацията и надграждане на уменията и компетенциите на служителите на КЗЛД за по - ефективно и ефикасно изпълнение на задълженията им".

***
София /КРОСС/ От 12.00 часа в Националния пресклуб на БТА евродепутатът Ангел Джамбазки ще представи сигнали за корупция и бездействие на българските институции.

***
София.
От 13.00 часа на бул. „Монтевидео" (до обръщалото на автобус № 45) общинските съветници от БСП в СОС ще проведат открито заседание във връзка със състоянието на булеварда и липсата на нормален транспортен достъп до 88 СОУ "Димитър Попниколов"преди началото на учебната година.

***
София /КРОСС/ От 14.00 часа залата на Културен дом "Красно село" ръководството на СДС ще даде пресконференция след провеждането на заседание на Националния съвет на партията.

***
София /КРОСС/ От 19.00 часа в Руския културно-информационен център ще бъде открит Третия Международен фестивал за кино и телевизионни филми „Славянска приказка".

***
Бобов дол /КРОСС/ От 10.00 часа в РУ Бобов колеги, приятели и близки ще почетат паметта на загиналите шестима пожарникари и полицаи при потушаването на пожар в Централни взривни складове на Мини Бобов дол в с. Големо село преди 16 години.

***
Бургас /КРОСС/ От 18.00 часа във Военен клуб-Бургас ще се проведе честване на 130 години от съединението на Княжество България и Иточна Румелия.

***
Бургас /КРОСС/ Бургас ще бъде домакин на първия балкански параолимпийски турнир по тенис на маса за мъже, който ще се проведе на 4 и 5 септември.

***
Бургас.
От 4 до 6 септември в Експозиционен център "Флората" ще се проведе първият "Есенен панаир на майстора" в Бургас.

***
Вълчи дол /КРОСС/ От 17.00 часа вицепремиерът по демографската и социалната политика и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин, ще открие Общностен център в град Вълчи дол.

***
Велико Търново /КРОСС/ От 12.00 до 14.00 часа ще се проведе Лятно училище по занаяти - бижутерийница и бродиране .

***
Велико Търново/ с. Арбанаси /КРОСС/ От 18.30 часа ще се проведе „Скариада БГ" - фестивална вечер.

***
Видин /КРОСС/ От 10.30 часа в Регионалния пресклуб на БТА във Видин от Коалиция "БСП лява България" Филип Попов и Димитър Велков, председател на областната младежка организация на БСП ще дадат пресконференция.

***
Габрово /КРОСС/ От 17.00 часа министърът на околната среда и водите Ивелина Василева ще открие обекти от водния цикъл на Габрово, изградени по Оперативна програма „Околна среда 2007-2013". Преди това - в 16.00 часа тя ще посети пречиствателната станция за отпадъчни води.

***
Габрово/ „Етър".
От 4 до 6 септември ще се проведе XIII-тото издание на Международния панаир на народните занаяти, посветен на Европейските дни на наследството и под патронажа на Председателя на народното събрание на Република България, госпожа Цецка Цачева.

***
Добрич /КРОСС/ От 10.00 часа ще се проведе пресконференция в крепостта „Залдапа" с направено изключително археологическо откритие

***
Каварна /КРОСС/ От 17.00 часа на площад ,,Защитата на Каварна" ще бъде открито дванадесетото издание на "Миден и рибен фест".

***
Пловдив /КРОСС/ От 09.15 часа започва традиционното измиване с шампоан на паметника на Съединението в навечерието на Деня на Пловдив.

***
Пловдив /КРОСС/ От 10.00 часа в експозиция „Съединение на България от 1885 година" на пл. „Съединение" 1 ще се проведе пресконференция, на която ще бъде представена новата изложба „Съхранената памет за Съединението в българските музеи, архиви, библиотеки и частни колекции".

***
Русе/ с. Ряхово /КРОСС/ От 10.00 часа министърът на земеделието и храните Десислава Танева ще присъства на официалното откриване на предприятие за производство на риба и рибни дарове в село Ряхово, Община Сливо поле. Проектът е финансиран по Оперативна програма за развитие на сектор „Рибарство" 2007-2013 г.

***
Русе /КРОСС/ От 11.00 часа в сградата на МВР ще се проведе пресконференция по повод откриване „Седмицата на пожарната безопасност".

***
Русе /КРОСС/ В 12.00 часа в сградата на Община Русе министърът на земеделието и храните Десислава Танева и кметът на Община Русе ще подпишат договор за замяната на лесопарк „Липник".

***
Русе/ с. Дряновец /КРОСС/ От 14.00 часа министърът на земеделието и храните Десислава Танева ще открие реновирано читалище „Пробуда 1927".

***
Средец /КРОСС/ От 19.00ч. на откритата сцена пред Трансграничен културен център за деца с концерт на Стефан Диомов и група „Сезони" , ще бъде официално открит благоустроеният район около Трансграничен културен център за деца по проект „ТРансгранична младежка зона".

***
Стара Загора /КРОСС/ От 10.00 часа на площада пред сградата на общината в Стара Загора евродепутатът Момчил Неков ще стартира първия по рода си у нас мобилен офис, който по план ще обиколи цяла България.

***
Шумен /КРОСС/ От 17.30 часа в зала „Сава Доброплодни" на НЧ „Д. Войников - 1856" ще бъде представена книгата „Часът на кошмара" от Тео Буковски с участието на Весела Люцканова.