Военни от РФ, Беларус и Сърбия „унищожиха“ противника на ученията край Новоросийск
Секция: Русия
04 Септември 2015 08:27
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Военни от РФ, Беларус и Сърбия „унищожиха“ противника на ученията край Новоросийск

/КРОСС/ Над 700 десантчика от Русия, Беларус и Сърбия се приземиха на полигона край Новоросийск и унищожиха условен противник в рамките на ученията „Славянско братство“, съобщи на 3 септември пред журналисти ръководителят на ученията полковник Роман Бреус.

Международните учения „Славянско братство“ с участието на десантчици от Русия, Беларус и Сърбия се провеждат от 2 до 5 септември на полигона Раевский край Новоросийск.

„Извършиха десант над 700 души личен състав, както и 2 единици техника – БМД-2. Бе отработено превземане на обект и бе изпълнена атака в различни направления. Всеки командир приемаше съответното решение в зависимост от поставените по-рано задачи, и днес личният състав изпълни задачата. Условният противник бе разгромен, подразделенията завладяха необходимите граници“, каза Браус.

Той допълни, че скоковете с парашут са били извършени от височина 800 метра, като освен 570-те руски десантчици на полигона са се приземили около 60 сръбски и близо 70 беларуски военни. При това сръбските десантчици за първи път извършили десант от борда на руските самолети Ил-76, съобщи по-рано командващият бригадата със специално предназначение на въоръжените сили на Сърбия генерал Зоран Величкович.