Ford откри завод за двигатели за 275 млн. долара в Русия
Секция: Автомобили
04 Септември 2015 08:32
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Ford откри завод за двигатели за 275 млн. долара в Русия

/КРОСС/ Руското дружество на американския производител на автомобили Ford, Ford Sollers, откри завод за двигатели за 275 млн. долара в четвъртък, който ще помогне производството на автомобили в страната да е по-малко зависимо от вносни компоненти и колебания на валутните курсове, съобщава Ройтерс.

Ford иска 60% от разходите за производство на автомобили за руския пазар да се влагат в самата страна още до 2020 г., за да намали, например, вносните си мита за автомобилни части.

Новият завод, който се намира в татарската република, има капацитет на производство до 105 000 двигатели на година с възможност за разширяване на дейността до 200 000 двигатели, заяви Ford Sollers.

Поне 30% от произведените в Русия автомобили, включително моделите Ford Fiesta, Ford Focus и Ford EcoSport, ще бъдат с местно създадени двигатели, заяви компанията, без да предоставя времева рамка. Ford в момента не произвежда двигатели в Русия.

„Основната ни цел в съответствие с дългосрочната ни вътрешна стратегия е да стартираме производство на двигатели със значителна степен на локализация. Напълно отдадени сме на тази стратегия, която е ключова за бизнеса ни в сегашната външна среда“, заяви Адил Шринов, главният оперативен директор на Ford Sollers.