Анализатор: Западната „рецепта за успех“ на Украйна – да я купят на безценица
Секция: Коментари
04 Септември 2015 09:16
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Анализатор: Западната „рецепта за успех“ на Украйна – да я купят на безценица

/КРОСС/ Ситуацията в Украйна създава фантастичен пейзаж за чуждестранните инвеститори-хищници, които ще изкупят всичко на безценица, смята публицистът от САЩ Дерек Монро, предаде РИА Новости.

Украйна отново и отново преживява същия сценарий на Майдана, превърнал се, по думите на Маркс, от трагедия във фарс. Петро Порошенко нарича вчерашните „борци за свобода” терористи, и внезапно САЩ и хранените от тях медии също обръщат палачинката, отбелязва Монро. Западните информационни агенции откриват в Украйна незнайно откъде появили се терористи, ултранационалисти и дори анархисти, заплашващи да унищожат държавата. По думите на автора, субтитрите на това повтарящо се кино се осигуряват от САЩ и ЕС, които могат да си сменят по свое усмотрение, превръщайки приятелите във врагове и обратно.

Междувременно, Порошенко, който тези дни посети Европа с протегната напред ръка за подкрепа за фалиралата му държава, прие нова военна доктрина, предвиждаща наливане на пари, с които Украйна не разполага, в защитата „от руския империализъм”.

С други думи, пише Монро, правителството възнамерява да се защитава от собствените си граждани в Изтока, собствените си съюзници в Киев, да води пропаганда против руския президент и „империята на злото”, опирайки се на „империята на доброто” и програмите за строги икономии, наложени на това, което някога бе наричано украинска икономика. Всичко това ще се превърне в истински грабеж от страна на чуждестранните компании – купонната приватизация в условията на свободните пари благодарение на западните централни банки и Федералната резервна система на САЩ.

Ако това е „рецептата на успеха”, която Западът е приготвил за Украйна, то е страшно да си представим „рецептата на провала”, пише публицистът. Само да не се наложи на украинците, разплащайки се за своя авантюризъм, да се присъединят към тълпите бежанци в Европа от Сирия, Ирак и Афганистан, добавя още Монро.