М. Миков: В купените общини никой не смее да се кандидатира за кмет
Секция: ПОЛИТИКА
04 Септември 2015 09:19
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
М. Миков: В купените общини никой не смее да се кандидатира за кмет

/КРОСС/Ние още преди парламентарната ваканция имахме ясна позиция по отношение на предлагания антикорупционен закон от правителството и нашата позиция беше против него. С това, което ни се предлагаше само се имитираше за пред Брюксел, че се върши нещо по отношение на борбата с корупцията, а реално нищо да не се прави.

Така лидерът на БСП коментира в сутрешния блок на бТВ отрицателния вот на парламентарната група вчера по отношение на антикорупционния закон на вицепремиера Меглена Кунева. "БСП - лява България" гласуваха "против", а коалиционните партньори на управляващата коалиция - ПФ и АБВ - "въздържал се". Законопроектът не успя да мине само с гласовете на ГЕРБ и РБ. 

Нали си спомняте с какви обещания беше създадена комисията за конфликт на интереси и какво излезе от нея - тефтерчето на Филип Златанов, или пък специализирания съд и прокуратура - абсолютно нищо не се случи след създаването на подобни институции, заяви Миков.

Според лидерът на БСП с това правителство и управление нищо добро не очаква държавата ни за в бъдеще.

Притеснителен факт е, че тази година има записани 13 хиляди по-малко първокласници в страната, но правителството не прави абсолютно нищо по отношение на справянето по какъвто и да е начин с демографския проблем в страната. Също така не смятам, че е правилно оскъдния държавен ресурс също така да се насочва към частните учебни заведения както се предлага от настоящия кабинет, продължи с криките си лидерът на левицата.

Политиката на Борисов е дясна политика и кабинетът му провежда дясна политика, която е вредна за обществото и държавата, заключи той.

Относно вота на 25 октомври Михаил Миков посочи, че в 99 процента от случаите местните организации и структури на БСП са тези, които са определили кандидатите за кметове и общински съветници в страната, но в определени случаи трябва националния съвет да се намесва и да взима крайните решения.

Има единични общини, където просто имаме, направо да си го кажем, купени общини, където никой не смее да се кандидатира. Една от тези общини например е Челопеч, каза Миков.

Лидерът на левицата и бивш вътрешен министър коментира и темата с бежанците и как държавата и МВР се справят с проблема, като заяви, че на обществото по никакъв начин не се дават убедителни сигнали, че управлението е готово да се справи с нова бежанска вълна през страната, ако такава възникне. Знаете, че ние имахме възможността да бъдем в това управление, но просто нямаме допирни точки с нито една от партиите в управлението в момента по нито една от сериозните политики, зад които стоим, коментира Миков.