Парамов: Абсурдно е депутат, който няма 5-6 дни трудов стаж, да има имот за 40 милиона евро
Секция: ПОЛИТИКА
04 Септември 2015 09:40
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Парамов: Абсурдно е депутат, който няма 5-6 дни трудов стаж, да има имот за 40 милиона евро

/КРОСС/"Антикорупционният закон е обиден за всички нас. Това е един тотален опит да се замажт очите на хората. Това е пълен абсурд и нищо не прави".

Такова мнение за "Закон на Кунева" изрази в ефира на Нова телевизия журналистът Владимир Береану.

Според Береану законът е изпълнен с противоречия. А хората, които погва той, "ги няма в нито един закон, който се бори с корупцията по света". Ако един селски кмет или директор на болница краде, той не е корумпиран, а е обикновен крадец, изтъкна журналистът.

"Корумпиран си от определено ниво нагоре", изтъкна журналистът, като отбеляза, че разширяването на списъка с лица, които да попаднат под ударите на новия закон, е просто начин борбата с корупцията да изглежда по-ефективна.

Финансистът Кольо Парамовсмята, че в законопроекта трябва да влязат всички замени на земи. Той даде пример с депутат, който притежава изключително скъп имот, а няма дори трудов стаж.

"Навремето преди 130 години Фердинанд е дал 36 килограма злато от Виенската банка, за да купи място от 36 декара в Евксиноград. Един от тези, които сега се мъдрят на депутатските банки, има заменен имот за 80 декара на същото място. Абсурдно е този човек днес да има имот за 40 милиона евро там, при положение че няма 5-6 дни трудов стаж", изтъкна Парамов.