„Еврофутбол" предизвиква аматьорски футболни отбори в битка за Купа „СПОРТМАКС"
Секция: СПОРТ
04 Септември 2015 10:23
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
„Еврофутбол" предизвиква аматьорски футболни отбори в битка за Купа „СПОРТМАКС"

/КРОСС/„Еврофутбол" предизвиква най-добрите аматьорски футболни отбори в България в битка за Купа „СПОРТМАКС" на турнир, който е част от инициативата на Европейската комисия - Европейска седмица на спорта. Събитието, което носи името на най-новия продукт на компанията - виртуален футбол СПОРТМАКС, ще се проведе на 19.09.2015 г. от 09:00 до 19:30 ч. на терените в комплекс ПЖИ, гр. София. Освен трофея, букмейкърската къща осигурява и награден фонд в размер на 6 500 лева - 3 000 лева за първо място, 2 000 лева за подгласника на отбора-победител, 1 000 лева за третия в класирането и 500 лева за четвъртия тим.

Записването за участие става в специално създадена страница в официалния сайт на „Еврофутбол" www.eurofootball.bg и стартира в 09:00 часа на 07.09.2015 г. В електронна форма се попълват трите имена, рождена дата на всеки от състезателите* и телефон за контакт на капитана. Първите 16 записали се тима, получили потвърждение от служител на компанията, ще могат да премерят сили на терените на спортния комплекс. Ще бъдат записани и четири резервни отбора, които, в случай на неявяване на някои от титулярите, ще могат да ги заместят.

Ето още подробности за схемата на турнира и начина, по който ще се оценява представянето на футболистите:
• Турнирът се провежда по схема с 16 отбора, разделени в 4 групи по 4 отбора, като ще се играе всеки срещу всеки;
• За победа се присъждат 3 точки, а за загуба - 0 точки. При равен резултат двата отбора изпълняват по три дузпи (от 6 м) за решаване на крайния победител, а при необходимост се продължава с изпълнение на по един наказателен удар до излъчването му. Победителят от изпълнението на дузпи получава 2 точки, а загубилият 1 точка;
• Пръвите два тима в групите играят по предварително изготвена от организатора схема на четвъртфиналите и така до излъчване на краен победител на турнира.
Интересни факти: Терените са общо четири, като всеки е с дължина 42 м и ширина 22 м, а вратата е 3х2 м. Срещите се играят в две полувремена, по 15 минути всяко, с 5 минутна почивка между тях. Съдиите на турнира са представители на Аматьорската футболна лига.