Харчим 100 млн. лв. за пътуване около Деня на независимостта
Секция: Туризъм
04 Септември 2015 20:16
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Харчим 100 млн. лв. за пътуване около Деня на независимостта

София /КРОСС/ Харчим 100 млн. лева за пътуване около Деня на независимостта. Това сочат данните на Института за анализи и оценка в туризма. Очаква се около 350 000 българи да поемат на път през последния най-дълъг уикенд за тази година.
Оказва се, че около 280 000 българи ще гостуват на близки и роднини. Очаква се те да похарчат средно между 270 и 280 лева на човек за четирите почивни дни. Останалите 70 000 пък ще излязат зад граница, като повече от половината ще отидат в Гърция.
Хотелите у нас вече се готвят да посрещнат летовници за последно тази година. Общо 100 млн. лева ще похарчим пътувайки и разпускайки през последния за годината дълъг уикенд. Точно толкова сме похарчили и за същия период на миналата година. Сега обаче ще почиваме ден повече и предимно на гости у роднини. Така ще похарчим малко над 75 млн. лева.
Не малко българи - около 70 000, ще почиват зад граница. Най-много в Гърция. Очаква се в този период българите да налеят в южната ни съседка близо 28 млн. лева. Пари за почивка покрай Деня на независимостта ще похарчим и в Турци, Сърбия и Македония, съобщава Нова телевизия.