Предстоящи събития в страната за утре, 24 септември
Секция: БЪЛГАРИЯ
23 Септември 2015 20:19
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната за утре, 24 септември

/КРОСС/ ***
София.
От 11 ч. вицепрезидентът Маргарита Попова ще открие конференция във връзка с най-големите предизвикателства пред страната, които поражда бежанската криза, в Голямата зала на Националния съвет на Българския червен кръст.

***
Смолян/ Мадан.
От 9.30 ч. вицепремиерът по координация на европейските политики и институционални въпроси и лидер на ДБГ Меглена Кунева и народният представител от Реформаторския блок Настимир Ананиев ще посетят Мадан като част от кампанията за набиране на гражданска подкрепа за строго антикорупционно законодателство. Те ще дадат брифинг в конферентната зала на хотел „Кипарис Алфа". От 10.30 ч. Меглена Кунева и Настимир Ананиев ще се срещнат с граждани от Мадан.

***
София.
От 10 ч. министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски ще открие Годишния отчет за напредъка на Оперативна програма „Транспорт" 2007-2013 г. в зала „Средец" на хотел София Балкан.

***
Бургас.
От 10 ч. вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин и министърът на туризма Николина Ангелкова ще участват в регионални срещи на тема „Икономика на светло за по-добро бъдеще"по повод борбата със сивата икономика в сградата на общината.

***
Чепеларе.
От 10.30 ч. министърът на земеделието и храните Десислава Танева ще открие мултифункционално игрище в града Чепеларе.

***
София.
От 11 ч. вицепремиерът Томислав Дончев ще присъства на откриването на новата инфраструктурна база за научни изследвания и създаване на подходящи условия за работа на студенти, докторанти и учени в залата на Академичния съвет, блок 1 - Ректорат на Техническия университет.

***
Баните/с. Оряховец.
От 14 ч. министърът на земеделието и храните Десислава Танева ще открие спортна площадка в село Оряховец, Община Баните.

***
Варна.
От 16 ч. вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин и министърът на туризма Николина Ангелкова ще участват в регионални срещи на тема „Икономика на светло за по-добро бъдеще"по повод борбата със сивата икономика в сградата на общината.

***
Кюстендил.
От 17. 30 часа министърът на икономиката и председател на СДС Божидар Лукарски, заедно с кмета на Кюстендил - Петър Паунов ще се срещнат с граждани в Синята зала на читалище „Братство". От 18.30 ч. е предвидена пресконференция в същата зала.

***
Златоград.
От 17.30 ч. министърът на земеделието и храните Десислава Танева ще се срещне с представители на бизнеса за обсъждане на проблеми, свързани с Програмата за развитие на селските райони в залата на общината.

***
София.
От 9 ч. ще се проведе редовното заседание на Народното събрание.

***
София.
От 9.30 ч. ще се проведе заседание на Висшия съдебен съвет.

***
София.
От 9 ч. в зала 19 на Института за етнология и фолклористика с Етнографски музей (ИЕФЕМ) при БАН ще се състои национална научна конференция от серията „Дебати в музеологията".

***
София.
От 9.30 ч. Агенцията по заетостта ще отчете изпълнението на проект за повишаване компетенциите на служителите в Бюрата на труда на пресконференция в зала „Сity Hall" на Бест Уестърн Плюс Сити Хотел.

***
София.
От 10.30 ч. в сградата на комплекс за социално-здравни услуги за деца и семейства Св. Параскева" Фондация „За нашите деца" ще представи проекта по изграждане на комплекса.

***
София.
От 11 ч. Н. В. Цар Симеон II ще присъства на възпоменанието по повод 75-та годишнина от присъединяването на Южна Добружа към България. Събитието ще се проведе в зала „Раковски" на Военната академия „Г.С.Раковски".

***
София.
От 11 ч. официално ще бъдат представени кандидатите за кмет, общински съветници, районни кметове и кметове на кметства от ВМРО - Българско национално движение за София в Заседателната зала в сградата на ВМРО на ул. „Пиротска" 5

***
София.
От 11 ч. в галерия „Академия" ще се състои официалната церемония по откриване на учебната 2015/2016 г. в Националната художествена академия.

***
София.
От 11 ч. във Френския културен институт на пл. „Славейков" 3 ще се проведе среща с медиите на българския и френски екипи на международния фестивал за съвременна френска музика Франкофоли. Благоевград.

***
София.
От 11 ч. Пресклуба на БТА Български хелзинкски комитет, Институт за социални дейности и практики и Национална мрежа за децата организират пресконференция по повод старта на съвместната кампания „Детство без решетки".

***
София.
От 11 ч. младите автори Августин Господинов, Марин Бодаков, Петър Чухов и Юлия Спиридонова ще четат свои произведения на откриването на ново библиотечно пространство за тийнейджъри в Столична библиотека. На откриването ще присъстват д-р Тодор Чобанов, заместник-кмет по „Култура, образование, спорт и превенция на зависимости".

***
София.
От 11.30 ч. Младежкото обединение в БСП ще почисти паметника на ул. „Позитано" 20. Акцията се провежда във връзка с цялостното обновление на фасадата на централата на БСП.

***
София.
От 12 ч. националният предизборен щаб на ГЕРБ ще представи окончателния брой на регистрираните кандидати за кметове и общински съветници на партията в страната в централата на партията.

***
София.
От 13.30 ч. Предприемачи ГЕРБ, Ева Паунова и Младежи ГЕРБ организират форум „Младите предприемачи в дигиталната ера" в Дома на Европа.

***
София.
От 18 ч. в хотел „Рила"ще се проведе дискусия на тема "Зелената и транспортната системи в София - от конфликти към синхрон", в която ще вземат участие кандидати за общински съветници в Столичния общински съвет и представители на неправителствени организации.

***
София.
От 18 ч. в галерия „Сердика" ще бъде открита изложбата ПАЛИТРила на Яким Дейков.

***
Благоевград.
От 15 ч. в Регионален исторически музей - Благоевград ще отбележи XIX Международна нощ на прилепите.

***
Благоевград.
Най-престижният франкофонски музикален фестивали Les Francofolies ще се проведе в града от 24 до 26 септември под името „Francofolies. Благоевград". Програмата на събитието започва от 19.30 часа.

***
Бургас.
От 10 до 20 ч. в Експозиционен център „Флора" ще се проведе второто издание на „Езикова борса Бургас".

***
Бургас.
От 11 ч. ще се проведе семинар на тема "Възможности за застраховане и финансиране на бизнеса" в сградата на Бизнес инкубатора.

***
Бургас.
От 14.30 ч. в заседателната зала на Община Бургас ще се състои пресконференция по повод предстоящото десетото юбилейно издание на Дните на руската класическа музика, чийто домакин е град Бургас.

***
Бургас.
От 18 ч. под мотото "Заедно - такива, каквито сме!" ще премине инициативата "Талантът преди всичко" тази година, която ще се проведе на открита сцена "Охлюва".

***
Бургас.
От 18 ч. живописецът Илиян Иванов ще представи първата си самостоятелна изложба в Експозиционен център "Флора".

***
Варна.
От 11.30 ч. проф. Анелия Клисарова, независим кандидат за кмет на община Варна и Емил Георгиев, председател на партия Политически клуб „Екогласност" ще дадат съвместна пресконференция в конферентна зала 1 в хотел „Черно море".

***
Велико Търново.
От 10.30 ч. в пресклуба на БТА ще се състои пресконференция на Бюрото по труда, Инспекцията по труда и Социално осигуряване.

***
Велико Търново.
От 11 ч. ще се проведе пресконференция в община Велико Търново за кампанията „Движи се и победи" - Есен ‘2015 по програма „Синди".

***
Велико Търново.
От 11 ч. в пресклуба на БТА ПП "Българска демократична общност" /БДО/ ще представи пълния състав на листата за общински съветници и кандидатите за кметове на населените места. Ще бъдат представени акцентите в предстоящата предизборна кампания.

***
Велико Търново.
От 12 ч. в пресклуба на БТА проф. Пламен Легкоступ, издигнат за кандидат-кмет от МК "Патриотите - ВМРО" ще представи проект за обществен договор за провеждане на честни и демократични избори на територията на община Велико Търново.

***
Видин.
От 10.30 до 12.30 ч. на пл. „Бдинци" 2 пред офиса на ОИЦ-Видин, екипът на центъра организира открита приемна посветена на 25 години ИНТЕРРЕГ.

***
Видин.
От 10.30 ч. кметът на Община Видин Герго Гергов и председателят на Общинския съвет Пламен Трифонов ще бъдат гости на Клуба на пенсионерите "Белият Дунав" по повод освещаването на новото помещение на клуба.

***
Видин.
От 11 ч. в Регионалния пресклуб на БТА председателят на Общинската избирателна комисия - Видин Павел Петков ще даде пресконференция.


***
Видин.
От 14 ч. в Регионалния пресклуб на БТА пресконференция ще дадат представители на Института за модерна политика.

***
Добрич.
От 15 ч. в залата на Търговско-промишлена палата - Добрич ще се проведе кръгла маса „Иновативни финансови стратегии за увеличаване на конкунретоспособността".

***
Добрич.
От 17.30 ч. в Музея в Градски парк „Св. Георги" в Добрич ще бъде открита изложбата „Оръжия и униформи отвремето на Втората световна война".

***
Кюстендил.
От 13.30 ч. в залата на Регионалния исторически музей ще бъде открита национална конференция, посветена на курортното дело.

***
Пловдив.
От 9.30 ч. в зала 205 в сградата на Общински съвет Пловдив ще се проведе пресконференция е във връзка архитектурния пленер "По моста" като част от Архитектурен форум Пловдив 2105 .

***
Пловдив.
От 10 ч. народният представител от ГЕРБ Методи Андреев ще даде пресконференция.

***
Пловдив.
От 12 ч. на ул. „Батак" 59 /до пазара в Столипиново/ ще има пресконференция на Яшар Асан, във връзка с регистрацията му като кандидат за кмет на Пловдив и началото на мюсюлманския празник курбан-байрям.

***
Пловдив.
От 14 ч. в пресклуба на БТА адвокатът на Димчо Темелков, шеф на РУ на МВР - Асеновград Зоя Тошкова и бивши служители на полицейското управление ще дадат пресконференция.

***
Пловдив.
От 16.30 ч. в пресклуба на "Коалиция за Славчо Атанасов: Патриотичен фронт - НФСБ и ВМРО" ще обявят подкрепата на политически партии за кандидата за кмет на Пловдив Славчо Атанасов.

***
Пловдив.
От 19 ч. в зала „Москва" на „Новотел Пловдив" коалиция „Народен съюз"
Дирекция „Връзки с обществеността и протокол" ще представи кандидатите за местните органи на властта, издигнати от общините в Пловдивска област.

***
Провадия.
От 11 ч. в най-стария Солодобивен център в Европа проф. Васил Николов ще представи най-новите археологически находки.

***
Раднево.
От 17 ч. в къща-музей „Гео Милев" ще се състои вечер, посветена на писателя и публицист Гео Милев.

***
Русе.
От 10 ч. в Зала „Св. Георги" на Областна администрация ще се проведе заседание на Звеното за мониторинг и оценка на Областната стратегия за развитие на социалните услуги в Област Русе (ЗМО).

***
Сливен.
От 11 ч. предизборният щаб на ГЕРБ-Сливен кани председателите на предизборните щабове на всички партии, коалиции и инициативни комитети, регистрирани за участие в Местни избори 2015 г., да подпишат съвместно споразумение за предизборна почтеност и толерантност в регионалния Пресклуб на БТА.

***
Стара Загора.
От 11 ч. в кв. „Самара 3" зад ЦДГ "Райна Княгиня"ще бъде направена първа копка за изпълнение на проекта за реконструкция и разширение на канализационната и водопроводна мрежа на квартала.

***
Червен бряг.
От 11 ч. в Ритуалната зала на града кметът на общината Павлин Фильовски, зам.-кметът Георги Петров и управителят на фирма „Ат Ком" ЕООД ще дадат пресконференция на тема: „Истината за неистините изречени в ефира на НОВА ТВ във връзка с реализацията на проект Екопътека с. Реселец".

***
Шумен.
От 9 ч. в сградата на общината ще се състои Сесия на Общински съвет.