А. Джамбазки: Шефът на СЕМ обслужи ДПС и турската национална кауза
Секция: ПОЛИТИКА
01 Октомври 2015 10:39
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
А. Джамбазки: Шефът на СЕМ обслужи ДПС и турската национална кауза

/КРОСС/Не треперя. - каза лидерът на ВМРО Ангел Джамбазки в коментар на заявката от страна на шефа на СЕМ доц. Георги Лозанов, че ще съди за подстрекателство Джамбазки и Юлиян Ангелов.

Този човек е или неграмотен, или е страхлив. Делото за обида и за клевета е от частен характер, тук не важи имунитет. Ако иска ей сега отива в съда и пуска жалба, посочи той.

По думте му това, че доц. Лозанов ги обвинява в насаждане на омраза, е тъжно. 

Този човек обслужи Движението за прва и свободи и турската национална кауза, заяви пред ТВ7 Джамбазки. 

Този човек разреши на другия подобен нему служител на турския национален интерес - директора на радиото, да пуснат така наречената регионална програма в Кърджали. 

Ангел Джамбазки заяви, че е лъжа твърдението, че такъв лиценз имало от 20 години. Той посочи, че от години има Радио България, което излъчва на различни езици, включително и на турски, но него никой не го е слушал. И попита, след като го има, кому е нужно сега да се дава нов лиценз за турско радио.

Отговорът му: Това е предварителен подарък за кмета на Кърджали, независимо кой ще е той.

Той попитал СЕМ и БНР защо няма програма за българите в Македония, в Западните покрайнини, в Молдова, в Украйна, за българските мюсюлмани в Гърция и в Турция. Отговорът, който е получил от тях, е че нямало пари. 

Ангел Джамбазки анонсира, че започва разследване за това къде отиват парите за Радио България и заяви, че ще гони шефа на СЕМ "като партизанин нагоре-надолу", защото той като данъкоплатец му плаща заплатата.