Студент изобрети ръкавици, които превръщат движенията в текст и реч
Секция: Наука
03 Октомври 2015 09:42
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Студент изобрети ръкавици, които превръщат движенията в текст и реч

/КРОСС/Студентът Хадийл Айуб е изобретил „умни" ръкавици, които преобразуват езика на знаците в реч, пише CNET. Хората, които се затрудняват да говорят или чуват срещат проблеми при общуването. За съжаление, по-голямата част от останалите не владеят езика на знаците, който замества думите с жестове. Студентът от Лондонския университет е решил да заобиколи тази пречка с ръкавици, превръщащи жестовете в разбираем текст или в реч.

Безжичните SignLanguageGlovе, създадени, за да направят по-лесна комуникацията за хората с увреждания, вече са преминали през три прототипни етапа. Най-новата версия функционира с процесор за трансформиране на текст в реч.

В момента Хадийл работи върху модел на устройството със съпровождащо приложение за смартфон, което ще получава данни от ръкавиците чрез Wi-Fi.

Студентът се надява да интегрира и функция за превод, която ще направи възможен превода на различни езици в реално време. Хадийл има идея да разработи и по-малки ръкавици, подходящи за деца. Следващият модел ще бъде в състояние да изпраща текстови съобщения и имейли на базата на превода на жестове, отбелязва изобретателят.