Медведев: Целта е властта и опозицията в Сирия да седнат на масата за преговори
Секция: Русия
03 Октомври 2015 13:03
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Медведев: Целта е властта и опозицията в Сирия да седнат на масата за преговори

/КРОСС/Руският премиер Дмитрий Медведев посочи коя е главната цел на страната му в разрешаването на сирийския конфликт.

„Главното е всичко да бъде разрешено чрез преговори, за да бъда накарани опозицията и властта да седнат на масата за преговори и да изработят предложения за бъдещето на Сирия", заяви Медведев в интервю за телевизия „Русия 24".

Четиригодишният конфликт в Сирия вече отне живота на над 240 000 души.

Междувременно ръководителят на външнополитическата комисия в руската Дума Алексей Пушков се противопостави на твърденията на американските политици, че руската авиация при бомбардировките в Сирия не атакува правилните цели.

„САЩ критикуват Русия за това, че не е атакувала правилните цели в Сирия. А какво им пречи на тях да подберат правилните мишени, вместо години наред да бомбардират безсмислено в пустинята", написа в собствения си профил в Twitter Пушков. Според него въздушната операция на руската авиация в Сирия ще продължи три или четири месеци.

В същото време германското списание „Шпигел" изрази позиция, че Европа и САЩ нямат право да се сърдят на Русия за нейните действия в Сирия. Повод за коментара станаха критиките на западните политици относно въздушната операция на руската авиация в Сирия.

Според авторитетното германско издание „руската акция е пряка последица от провала на западната политика в Близкия Изток" и отказа на Западните държави да се сражават. „Сирийската опозиция е напълно разединена и Западните държави не знаят на чия страна да застанат и кого да подкрепят", пише още „Шпигел".