Думите на САЩ и Франция за Сирия са далеч от истината, смята френски депутат
Секция: СВЯТ
04 Октомври 2015 11:54
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Думите на САЩ и Франция за Сирия са далеч от истината, смята френски депутат

/КРОСС/Депутатът от френската Републиканска партия Жак Мияр осъди антируската риторика в западните страни по сирийския въпрос. Според него западните медии са започнали нечувана война срещу руската операция в Сирия, въпреки че Русия никога не е сменяла политиката си към страната, пише френският ежедневник Le Figaro.
„Русия винаги е смятала, че режимът на Башар Асад е най-добрата защита срещу ислямския фундаментализъм. Целта на Русия е укрепването на Дамаск, а ударите на руската авиация съответстват на тази политика", смята Жак Мияр. „Остава само да се зададе въпроса относно логиката на политиката на САЩ и поддържащата ги Франция", добави той.
„Но картината, която САЩ рисуват е далеч от истината. „Умерената" сирийска опозиция, за която те говорят може да се намери по салоните на европейските и американски хотели", смята Мияр. В действителност подразделенията на Сирийската освободителна армия, въоръжавана от САЩ, отдавна е преминала с цялото си оръжие в редиците на групировката „Джебхат ан Нусра".