Още в първите два дена „Beerфестът“ в Столицата на бирата посрещна хиляди гости
Секция: БЪЛГАРИЯ
04 Октомври 2015 13:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Още в първите два дена „Beerфестът“ в Столицата на бирата посрещна хиляди гости

/КРОСС/Биреният фестивал на Стара Загора се завърна след дълго очакване и с богата програма. Организиран от Загорка АД и Община Стара Загора, Beerфестът бе официално открит в петък, 02.10.2015 г., от г-н Йордан Николов, изпълняващ длъжността кмет на Община Стара Загора. Той посрещна жителите и гостите на града с думите: „Днес с гордост можем да кажем, че Стара Загора е Столица на бирата - мястото, където се произвежда най-много от любимата на всички ни напитка."

В петъчната първа вечер на Beerфестът на сцената се качиха Анна Пешева и Brave Band, които нажежиха атмосферата в Градската градина на Стара Загора и подгряха публиката за изпълнението на една от любимите рок групи на България. Още със самото си излизане Б.Т.Р. накараха хиляди фенове да запеят с тях. Бандата изнесе истинско двучасово шоу, по време на което освен най-големите си хитове, изпълниха и песни от последния си албум. Специално за гостите на Beerфестът рокаджиите забиха парчета на ФСБ и Сигнал, а публиката ги върна на сцената за два биса.

Втората фестивална вечер мина под звуците на Rudi, Duli, Muden & Kukusheff и Ogi 23, които събраха множество свои почитатели още на саундчека си. Вечерта на сцената първи се качиха Rudi, Duli, Muden & Kukusheff и върнаха летните настроение и градус в сърцето на Стара Загора. Веднага селд тях вечерта продължи под звуците на лайв изпълнението на Ogi 23, които освен свои песни изпълниха и няколко кавъра на групи като SUBLIME, Blink-182, Контрол и ЪПСУРТ. Накрая двете банди изпълниха няколко общи парчета, преди да закрият втория ден на Beerфестът.
През следващите дни до 11-и октомври на сцената на Beerфестът ще се качат и най-добрите местни изпълнители, както и още от най-ярките и обичани музикални звезди на България. Жителите и гостите на Стара Загора ще чуят NaNa & TheGanG, група Авангард, Overground Brass Band, Dream Team, Стела Петрова и Гено Господинов, както и специалните концерти на Southwick, Уикеда, Млък!, JEREMY? и Svetlio and the Legends.

На среща с медиите преди откриването на фестивала Йордан Николов разказа за 113-годишната традиция в пивоварството на Стара Загора, като сподели, че цялата история на индустрията в града неизменно е свързана със „Загорка" АД. „Нашето съвместно сътрудничество е пример не просто за добрите отношения между местна власт и инвеститори, а за приятелство.", добави Йордан Николов. Думите му бяха потвърдени и от изпълнителния директор на Загорка АД, г-н Николай Младенов, който обяви, че възстановяването на фестивала е начинание, с което компанията се ангажира дългосрочно и с много желание. 

Beerфестът е изразител на една основна ценност - забавлението. Всички гости на фестивала ще имат възможността да се запознаят с традициите в пивоварството в Стара Загора на специално обособените четири тематични къта, посветени на четирите любими марки бира - Загорка, Ариана, Amstel и Heineken. Всяка от тях носи своите неповторими вкус и дух, както и множество изненади за всички предпочитания и възрасти. Освен това, всеки би могъл да се опита да стане Кмет на Столицата на бирата, доказвайки своите познания в областта на пивоварството.

Повече подробности за програмата и любопитна информация за Beerфестът бихте могли да откриете на страницата във Фейсбук: https://www.facebook.com/thebeerfest .