Предстоящи събития в страната
Секция: Предстоящи събития
05 Октомври 2015 07:33
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната

/КРОСС/***

Виена.
Министърът на културата Вежди Рашидов ще бъде на кратко работно посещение във Виена, където ще проведе среща с федералния министър Йозеф Остермайер по въпросите на изкуствата, медиите, вероизповеданията и конституционните въпроси на Република Австрия.

***
Люксембург.
Вицепремиерът Ивайло Калфин ще участва в заседанието на Съвета на ЕС по заетост и социална политика в Люксембург. Министрите ще обсъдят предложения, свързани с Доклада за адекватността на пенсиите, предложен от Комитета по социална закрила и предложението за Решение на Съвета на ЕС, свързано с усъвършенстване на политиките по заетостта.

***
София.
От 9.00 часа, министърът на здравеопазването д-р Петър Москов ще вземе участие във втората годишна пресконференция „Иновации и добри практики в здравния сектор". Събитието ще се проведе в София хотел Балкан.

***
София.
В 10.00 часа вицепремиерът Меглена Кунева и посланикът на Швейцария Денис Кнобел ще дадат старт на проект за предотвратяване трафика на хора от България в Гранитна зала на Министерски съвет.

***
София.
От 11.00 ч. в офиса на Музикаутор (София, ул. „Будапеща" № 17, ет. 4) ще се състои подписването на тристранно споразумение между Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) и сдруженията за колективно управление на права в музиката Профон и Музикаутор.

***
София.
От 11.30 ч. в Националния институт на правосъдието ще бъде открита учебната година на кандидатите за младши съдии и младши прокурори. На откриването ще присъстват министърът на правосъдието Христо Иванов, председателят на ВКС Лозан Панов, председателят на ВАС Георги Колев, главният прокурор Сотир Цацаров и представляващият ВСС г-жа Соня Найденова.

***
София.
От 12.30 часа ще бъде подписано ново споразумение за сътрудничество на КНСБ с кмета на София. Събитието ще се проведе в централата на КНСБ и в него ще участват досегашният кмет на столицата Йорданка Фандъкова, президентът на КНСБ Пламен Димитров.

***
София.
В 17.00 часа Гербовата зала на „Дондуков" 2 държавният глава Росен Плевнелиев ще връчи президентските отличия „Джон Атанасов" за постижения в областта на информационните и комуникационните технологии за 2015 година.

***
София.
В 17.00 часа Lufthansa ще проведе пресконференция във връзка с отбелязването на 45-та си годишнина в България. Събитието ще се проведе в Lufthansa Technik Sofia Хангар 3 Летище София.

***
Благоевград.
От 10.00 часа с богата празнична програма Благоевград ще чества 103- годишнината от Освобождението на Горна Джумая и Пиринска Македония. На тази дата през 1912 г. Горна Джумая е освободена от българската армия. По традиция, празничният ден ще започне с издигане на националния флаг на пл. "Георги Измирлиев".

***
Благоевград.
От 18.30 часа в драматичен театър „Никола Вапцаров" Благоевград, Общински съвет- Благоевград ще проведе извънредно заседание, съобщиха от пресцентъра на институцията. На основание чл. 25, ал. 1 от ЗМСМА се свиква извънредно заседание на Общински съвет Благоевград на.

***
Бургас.
От 12.00 часа в залата на ет. 3, в сградата на Регионална дирекция по горите на ул. "Иван Шишман" № 8, ще се проведе среща относно сертификация на горите. Ще бъдат разгледани и други проблеми в системата на горския сектор.

***
Бургас.
От 13.00 часа Инспекция по труда организира информационен ден по проект "Повишаване на контролната дейност на ИА ГИТ". Той ще се проведе в залата на хотел Бургас.

***
Бургас.
От 18.00 часа ще бъде фициалното откриване на изложбата "Форми на времето" ще се състои в галерия "Петко Загорски".

***
Бургас.
От 18.30 часа атрактивната експозиция на комикси ще бъде открита в КЦ "Морско казино".

***
Варна.
От 10.00 часа в хотел „Мелиа Гранд Ермитаж" във Варна Народното събрание ще бъде домакин на 45-ото заседание на Комитета по икономически, търговски, технологични и екологични въпроси и на 46-ото заседание на Комитета по правни и политически въпроси на Парламентарната асамблея на Черноморското икономическо сътрудничество (ПАЧИС) на 5 и 6 октомври 2015 г. във Варна. В двудневния форум ще участват около 40 парламентаристи от страните-членки на Асамблеята.

***
Варна.
От 11:30 часа във фоайето пред зала „Варна" ще бъдат връчени отличията за млад учител, за мотивиран и добър старт в учителската професия.

***
Варна.
От 19.00 часа варненец организира хорово изпълнение на песента "Кой уши байряка" пред офиса на ДПС на ул."Дрин" 1.

***
Велико Търново.
От 11.00 часа в заседателна зала номер 314 на Областна администрация - Велико Търново ще се проведе информационен уъркшоп по проект на Община Свищов ''Подобряване на управлението на извънредни ситуации в трансграничния регион''.

***
Велико Търново.
Регионален исторически музей-Велико Търново представя в изложба археологически находки от село Арбанаси.

***
Велико Търново.
От 16.30 часа на ВИП площадката на Звук и Светлина ще се проведе среща-дискусия на тема „ЗА" и „ПРОТИВ" гласуването по интернет. В нея ще вземат участие експерти на Асоциация „Прозрачност без граници".

***
Карлово.
Община Карлово организира Патриотична вечер, посветена на 103 годишнината
от началото на Балканската война - 5 октомври 1912 г.

***
Пловдив.
От 11:00 часа в ресторант „Театъра" ще се проведе пресконференция с екипа на спектакъла „Пет жени в еднакви рокли".

***
Сливен.
Военно формирование 22220 чества своя празник и отбелязва 65 години от зачисляване на бойното знаме. Честването на годишнината ще започне от 15 ч. с Тържествен строй и военен ритуал на плац в район 1 на военното формирование.

МЕСТНИ ИЗБОРИ 2015 г. - БСП

Асеновград.
От 17:00 часа в Градска библиотека "Паисий Хилендарски", кандидатът за кмет на БСП д-р Емил Караиванов и депутатът от БСП Стоян Мирчев ще се срещнат с учители, за да обсъдят новия Закон за предучилищното и училищното образование.

***
Благоевград .
В 11:00 часа председателят на БСП Михаил Миков ще посети област Благоевград той ще бъде посрещнат на площада в Кресна от кандидата за кмет Николай Георгиев, членове и симпатизанти на БСП, откъдето ще се отправят към клуба на БСП.
***
Благоевград
В 12.30 часа Миков ще поднесе цветя пред паметника на Майка България в Благоевград, по повод 130 г. от освобождението на града от турско владичество, след което ще даде брифинг на площада. В 12:50 Миков ще се срещне с младежи в боулинг залата.

***

Ботевград.
От 19:00 часа ще започне откриването на кампанията в Ботевград. На мероприятието ще присъстват председателят на БСП Михаил Миков, зам.-председателят на ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Корнелия Нинова, както и 22-ма кандидати за кметове от София-област. В зависимост от климатичните условия, събитието ще бъде на площад „Саранск" или в голямата зала на читалище „Христо Ботев". 

***
Завет.
От 17:30 ч. предизборната кампания на социалистите ще бъде открита и в ОбщС на БСП.

***
Малко Търново.
От 17:30 ч. БСП ще открие предизборната си кампания в бизнес-центъра в града, където ще бъдат представени кандидатът за кмет от левицата и листата с общинските съветници.

***
Разград.
В 17:30 ч. БСП ще открие предизборната си кампания пред филхармонията там, където ще бъде открита предизборната кампания. На събитието ще присъства и зам.-председателят на НС на БСП Бойко Великов.


***
Севлиево.
В 16:30 часа Цветан Цветанов и кандидатът на ГЕРБ за кмет на Севлиево д-р Иван Иванов ще се срещнат с членове и симпатизанти в офиса на ПП ГЕРБ-Севлиево - град Севлиево, ул. „Стефан Пешев"№87.