Затвор за 60 км превишена скорост
Секция: Автомобили
05 Октомври 2015 09:02
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Затвор за 60 км превишена скорост

/КРОСС/ Проект на законови промени предвижда криминализиране на шофирането с превишена скорост, в нетрезво състояние и без книжка. Предлага се тежко наказание за превишена скорост с и над 60 км/ч спрямо разрешената. Това обяви в сутрешния блок на bTV Бойко Рановски, началник отдел „Пътна полиция".

Предвидено и отнемане на автомобил при тежки нарушения на пътя. За отнемане на колите на джигитите призова миналата седмица и премиерът Бойко Борисов.

Причината за драстичните мерки срещу нарушителите, е че войната по пътищата продължава, уточни Рановски. От началото на тази година убитите и ранените при пътни инциденти са повече от тези за 2014 г. Убити са 526 души или с 20 повече от миналата година и са ранени 6814, което с 214 повече от миналата година.

От снощи има нов инцидент и то с дете - пиян шофьор е убил на пътя 3-годишно дете в Сливен, съобщи шефът на пътните полицаи.

Относно неправилното паркиране Рановски призова хората да изпращат сигнали чрез снимки и видео и обеща всеки един от тях да бъде проверяван от КАТ. Той допълни, че е важно също гражданинът, който е подал сигнал, да свидетелства, за да бъде наказан нарушителят.