ВКС на РФ са нанесли 6 удара по замаскирана база на терористите в Идлиб
Секция: Русия
05 Октомври 2015 12:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
ВКС на РФ са нанесли 6 удара по замаскирана база на терористите в Идлиб

/КРОСС/ Руските щурмови изтребители Су-25 са унищожили замаскирана база на терористите от ИД, както и три артилерийски оръдия и полеви склад с боеприпаси в района на Джабел Коба в сирийската провинция Идлиб, съобщи пред журналисти в понеделник официалният представител на руското министерство на отбраната генерал-майор Игор Конашенков, предаде РИА Новости.

„Ударите на щурмовите изтребители Су-25 по дадените цели унищожиха три артилерийски оръдия и полеви склад с боеприпаси“, заяви той.

Освен това в гората в района на град Идлиб е открита замаскирана база на терористите, където са били разположени близо 30 единици автомобилна и бронирана техника, включително превзетите по-рано от сирийската армия танкове Т-55. Върху обекта са нанесени шест въздушни удара, в резултат на което техниката е напълно унищожена.

Конашенков отбеляза още, че през нощта по резултатите от провеждането на въздушно разузнаване бомбардировачите Су-24М са нанесли въздушен удар по откритата огнева позиция с реактивна артилерия на терористите в провинция Идлиб.

„Данните за обективен контрол потвърдиха взривяването на намиращите се на обекта боеприпаси“, каза той.