Цацаров: Прокуратурата, слава Богу, не е получавала пари от "Америка за България"
Секция: БЪЛГАРИЯ
05 Октомври 2015 13:23
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Цацаров: Прокуратурата, слава Богу, не е получавала пари от "Америка за България"

/КРОСС/"Не ме карайте мен да коментирам финансовата политика, а и не само финансовата политика на "Америка за България", заяви главният прокурор Сотир Цацаров пред журналисти в коментар на оповестените информации, че такава помощ е получавал сегашният правосъден министър Христо Иванов.

"Това, което знам е че прокуратурата не е получила каквата и да е финансова помощ от тази фондация и слава Богу", добави Цацаров. Той уточни, че въпросът в случая е за какво се получават тези средства, но всеки отговаря за себе си.

Обвинител номер 1 се обяви категорично против криминализирането на гонките, защото по този начин Наказателният кодекс ще стигне до 700-800 члена. Това е безумие по таза линия най-вероятно ще превърнем в престъпление и придвижването в каруци, възмути се Цацаров.

Според него по-важно е да има по-бързо налагане на административни мерки, като снемане на регистрационни табели, спиране от движение на превозни средства и далеч по-голяма събираемост на глоби.

По-рано правосъдният министър Христо Иванов съобщи, че са подготвени текстове за криминализиране на гонките и се обсъжда и как да се осигури незабавност при такива случаи.

Не се обсъжда обаче идеята да се счита за предумишлено убийство, когато бъде убит човек, след шофиране в нетрезво състояние, стана ясно още.