ВКС на РФ унищожиха свързочен възел на ИД в Хомс и команден пункт на терористите в провинция Хама
Секция: Русия
05 Октомври 2015 13:41
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
ВКС на РФ унищожиха свързочен възел на ИД в Хомс и команден пункт на терористите в провинция Хама

/КРОСС/ През изминалото денонощие руските самолети Су-24М, Су-25 и Су-34 нанесоха удари по девет обекта на забранената в РФ групировка „Ислямска държава“ в Сирия, като извършиха 25 полета. Това съобщи пред журналисти официалният представител на министерството на отбраната на Русия генерал-майор Игор Конашенков.

„Нанесени са удари по девет обекта на бандитските формирования ИД“, каза той.

„Всички удари бяха насочени на дезорганизиране на управлението и нарушаване на системата за материално-техническо обезпечение на терористите“, подчерта Конашенков.

Той съобщи също, че бомбардировачи Су-24М от ВКС на РФ са нанесли удар по свързочен възел на терористите от „Ислямска държава“ в сирийската провинция Хомс и са унищожили команден пункт на бойците в околностите на Ер Растан (провинция Хама).

„В резултат от прякото попадане върху постройката, в която се намира свързочният възел, обектът е унищожен. Данните от радиоразузнаването потвърдиха прекратяването на функционирането му“, каза той.

Освен това, по думите на Конашенков, в района на селището Тел-Бис в провинция Хомс са нанесени удари по три обекта, използвани от терористите. „Самолетите Су-34 и Су-24М унищожиха два склада за боеприпаси на терористите. В резултат на въздушния удар в склада е възникнал пожар и детонация на боеприпасите, което е довело до унищожаването на дадените обекти“, каза той.

Руската авиация е унищожила и позицията на реактивна артилерия на бойците в района на Джиср ал-Шугур в сирийската провинция Идлиб, съобщи Конашенков.

„През изминалата нощ по резултатите от провеждането на въздушно разузнаване фронтовите бомбардировачи Су-24М нанесоха авиационен удар по открита огнева позиция на реактивна артилерия на бойците в района на населения пункт Джиср ал-Шугур (провинция Идлиб). Данните за обективен контрол потвърдиха взривяването на намиращите на обекта боеприпаси“, каза той.

Освен това, руските дронове са открили и огнева позиция на артилерия на терористите в района Джабел Коба в провинция Идлиб, разказа още Конашенков. „Въздушните удари на щурмовите изтребители Су-25 по дадената цел унищожиха три артилерийски оръдия и полеви склад за боеприпаси“, каза генералът.

Нанесен е и удар срещу лагер за подготовка на терористи от забранената в РФ ИД в района на Джиср ал-Шугур. „Унищожени са постройки, в които се намира склад с боеприпаси на терористите. В резултат от детонацията на боеприпасите са унищожени четири единици автомобилна техника“, уточни Конашенков.

Той съобщи също, че руската авиация е нанесла шест удара по базата на „Ислямска държава“ в района на град Идлиб, в резултат на което са унищожени около 30 единици техника, включително и превзетите по-рано от сирийската армия танкове Т-55.

„По обекта са нанесени шест въздушни удара, в резултат на които техниката на терористите бе изцяло унищожена“, каза той.

Конашенков съобщи също, че в района на Бейт-Мнайн в провинция Латакия е бил нанесен удар по командния пункт на едно от бандитските формирования на ИД.

Той е бил напълно унищожен с точен удар на бомбардировача, подчерта Конашенков. „Данните за обективен контрол засякоха два пожара на обекта“, поясни представителят на руското министерство на отбраната.