Пътуване до Шанхай
Секция: Туризъм
05 Октомври 2015 15:08
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Пътуване до Шанхай

/КРОСС/Популярната българска танцова формация „Майсторите на танца" е сред малцината избрани от цял свят да участват в Международния фестивал на фолклорните изкуства в Шанхай, който ще се проведе в средата на октомври.

Тази година деветото издание на фестивала ще блесне с пищно откриване и богата програма. Публиката от цял свят, която се събира в Шанхай в дните на фестивала, ще се наслади на музика и танци от различни държави, изобразително изкуство, фотография, театрални спектакли. Улични артисти ще превърнат целия град в огромна открита сцена за радост на любителите на изкуството и забавленията.

„Майсторите на танца" са сред малкото избрани групи от цял свят да участват в Международния фестивал на фолклорните изкуства в Шанхай. Уникалният стил на пернишките танцьори им спечели мястото и организаторите ги поканиха да покажат красотата на българския фолклор и традиция. Невероятните танцьори представят в програмата си съвременни изпълнения с елементи от народния фолклор. С оригинални костюми и реквизит те пресъздават елементи от българската история и традиции. В репертоара им присъстват танци, които съдържат елементи на характерните за България маскарадни игри, както и традиционни бойни изкуства. Ритъмът на българските тъпани пали кръвта на всеки, който ги види.

„Майсторите на танца" са представяли вече България в много държави в цял свят. Публиката в Турция, Сърбия, Дания, Франция ги е изпращала на крака, впечатлени от красотата на българския фолклор и от майсторските им изпълнения.

Международният фестивал на фолклорните изкуства в Шанхай е проведен за пръв път през 1995 година, когато участие са взели 113 ансамбъла от 50 държави. 

Година преди началото на Туристическия фестивал в Шанхай вече се приемат документите на желаещите да се включат в него.

Мащабно туристическо празнично събитие ще се проведе от 9 до 13 септември 2016 година. В него ще участват художествени ансамбли от целия ​​свят.

По време на Туристическите фестивали през последните години участие са взели около 9 милиона местни и задокеански туристи. 

В миналогодишния фестивал се включиха 32 групи от всички континенти с общ брой на участниците над 3000 човека. В 13-тото поредно издание участва и Фолклорна танцова група "Светлина".

Туристическият фестивал през 2016 ще бъде оркрит вечерта на 10 септември с голям парад.

Китай е необятна страна и едно пътешествие в нея едва ли е достатъчно, за да я опознаем.  Шанхай е жив и енергичен интернационален метрополис, където хора от целия свят се наслаждават на уникалната атмосфера. Със своето богато наследство на старинна Китайска култура предлага много неща, които могат да се видят и правят.