КНСБ подкрепи кандидатурата на Йорданка Фандъкова за кмет на София
Секция: ИКОНОМИКА
05 Октомври 2015 16:51
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
КНСБ подкрепи кандидатурата на Йорданка Фандъкова за кмет на София

/КРОСС/ „КНСБ дава своята подкрепа за досегашния кмет на София Йорданка Фандъкова, за да продължи добрият диалог, който съществува в последните години в различните браншове". Tова каза президентът на КНСБ Пламен Димитров. Днес бе подписано споразумение за сътрудничество между КНСБ и Йорданка Фандъкова, кандидат на ГЕРБ за кмет на София. КНСБ подкрепя за тези избори и кметовете за 24-те района на София, издигнати от ПП ГЕРБ. На събитието присъстваха още кандидатите за общински съветници Николай Стойнев, Екатерина Йорданова и Михаил Владов.
„За мен активният социален диалог е единственият начин за решаване на проблеми. Благодаря за доверието, което ми давате. Уверявам Ви, че със споразумението поемам отговорност и ясни ангажименти към работещите хора", каза Йорданка Фандъкова. Тя каза, че в последните години Столичната община е един от най-големите инвеститори в София. Над 3 млрд. лв. са средствата, инвестирани в големите инфраструктурни обекти. По данни на Агенцията по заетостта София е с най-нисък процент на безработица в страната - 3,5% и един от най-ниските в Европа.
„Само в строителството на столичното метро са участвали над 3 хил. души, а за експлоатацията и поддръжката му разкрихме 300 нови работни места през 2015 г. В строителството на новите 12 метростанции ще бъдат ангажирани над 3 хил. души", каза Фандъкова. Тя подчерта, че с новите детски градини Общината е осигурила работни места за 2100 учители и непедагогически персонал. „За мен е изключително важен добрият бизнес климат в града. Затова създадохме и общинска агенция за инвестиции. Нейната задача е да подкрепя големите инвеститори, но и да улеснява работата на малкия и среден бизнес", посочи Йорданка Фандъкова. Тя припомни, че общината е осигурила възможност за подаване на заявления по електронен път за 50 административни услуги.
„Споразумението, което подписахме през 2011 г. между кмета и КНСБ беше успешно изпълнено, защото и двете страни проявихме и разбиране, и твърдост. Започнахме устойчиви и успешни политики и очаквам с новото споразумение те да бъдат надградени", каза Екатерина Йорданова, кандидат за общински съветник от ГЕРБ и председател на транспортния синдикат.
„Синдикатът на българските учители категорично подкрепя Йорданка Фандъкова за кмет на София. Включително и кметовете на столичните райони, издигнати от ГЕРБ. Работим съвместно и имаме добри политики. Пример затова е обхватът на децата в предучилищната възраст", заяви Янка Такева, председател на Синдиката на българските учители.