ДЗИ на първо място в конкурса „Застрахователи за обществото“
Секция: ИКОНОМИКА
05 Октомври 2015 17:25
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
ДЗИ на първо място в конкурса „Застрахователи за обществото“

/КРОСС/ На официална церемония късно снощи ДЗИ получи отличието „Застраховател за обществото".

За първи път застрахователите и застрахователните брокери заедно отбелязаха професионалния си празник. Асоциацията на българските застрахователи (АБЗ) и Българската асоциация на застрахователните брокери (БАЗБ) отбелязаха Деня на застрахователя 1 октомври в София Лайв Клуб в НДК с инициативата „Застрахователи за обществото". Конкурсът има за цел да покаже и утвърди добрите примери в застраховането, насочени към корпоративната устойчивост и отговорност.

ДЗИ спечели първо място с инициативата „Не си сам на пътя" - национална кампания, която има за цел да напомни на шофьорите да бъдат по-толерантни и отговорни един към друг, за да се намаляват опасните ситуации в трафика на градовете.

Призът беше връчен на Коста Чолаков - Председател на УС и главен изпълнителен директор на ДЗИ.

Г-н Чолаков поздрави всички застрахователи с празника и благодари за отличието, като подчерта социалната функция на застраховането. ДЗИ припознава своята социална роля в обществото и подкрепя и инициира редица проекти, свързани с повишаване информираността на гражданите, както в областта на застраховането, така и в направление пътна безопасност - каза при получаването на отличието г-н Чолаков.

Наградите за корпоративна социална отговорност в застраховането с най-добри постижения в полза на българското общество се присъждат за първа година. След като получиха еднакъв брой гласове, с първо място бе номинирано и ЗАД "Армеец" АД. На II-ро бе касиран проекта на "Дженерали застраховане" AД, а на трето място бяха отличени „ЗБК Балкан" АД.

Повече за проектите можете да научите на страницата на АБЗ, както и от Първият Доклад към обществото на ДЗИ и СИБАНК.