Премахване на таксите в детските градини за всички деца, обеща Мариета Сивкова
Секция: ПОЛИТИКА
05 Октомври 2015 17:43
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Премахване на таксите в детските градини за всички деца, обеща Мариета Сивкова

/КРОСС/ На предизборна среща кандидатът за кмет на Ямбол от БСП Мариета Сивкова запозна присъстващите с програмата за управление на общината. Заедно с нея бяха представени и кандидатите за общински съветници от листата на БСП. Сред основните приоритети Сивкова посочи ривличането на инвестиции, откриване на нови работни места; намаляване на данъците за превозните средства и такса смет за гражданите и бизнеса; еднократна финансова помощ за ямболските семейства при раждане на дете. Кандидатът на левицата обеща и безплатна млечна кухня и премахване на таксите в детските ясли и градини за всички деца. Като други приоритети в бъдещата си работа тя посочи създаване на солидарен фонд за подпомагане на скъпо струващи лечения; реализация на проект „Река Тунджа-зона за отдих и спорт"; реконструкция на младежкия дом, разширяване на спортна зала „Диана", доизграждане на градския стадион и изграждане на градски плувен комплекс. Според Сивкова трябва да се обмисли премахване на синята зона и изграждане на зони за паркиране във всички жилищни райони.

Относно комуникацията с граждани, кандидатът на левицата обеща освен приемен ден при кмета, така и изнесени приемни по квартали и „горещ телефон" за сигнали.

Да изкаже подкрепата си за Сивкова на събитието присъства и зам.-председателят на ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ и говорител на БСП Атанас Мерджанов.