Депутатите от Комисията по отбрана в НС изслушват Николай Ненчев
Секция: ПОЛИТИКА
06 Октомври 2015 07:46
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Депутатите от Комисията по отбрана в НС изслушват Николай Ненчев

/КРОСС/Комисията по отбрана ще изслуша военния министър Николай Ненчев. Поводът са последните случаи на подадени оставки в сектора „Отбрана".

БСП и „Атака" поискаха оставката на военния министър, а повод станаха проблемите с ремонта на изтребителите МИГ- 29 в Полша. Преди да стане ясно, че министерството ще финализира скоро разговорите, оставка подаде началникът на Военновъздушните сили ген. Румен Радев. След разговор с премиера и обещани 80 милиона лева допълнително за догодина, Радев оттегли оставката си.

Спешно в последните дни военният министър Николай Ненчев е разговарял с премиера Бойко Борисов, а също така и с „Реформаторския блок", откъдето е излъчен. И двете страни подкрепиха оставането му на поста.

Вероятна тема на разговорите ще е и подадената и отхвърлена оставката на Йордан Бакалов като шеф на Военното разузнаване. Бакалов подаде оставка, след като депутатите промениха условията за заемане на длъжността.

Премиерът защити ръководителя на Военното разузнаване и обяви, че президентът ще наложи вето на текста от закона, както поискаха „Реформаторския блок". Министър Ненчев отказа да приеме оставката, но Бакалов е категоричен, че ще напусне.