Кр. Каракачанов: Русия, начело с Путин, е в голямата политика
Секция: ПОЛИТИКА
07 Октомври 2015 09:01
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Кр. Каракачанов: Русия, начело с Путин, е в голямата политика

/КРОСС/Нищо не се е променило от края на миналата седмица, когато от БСП поискахме оставката на военния министър Николай Ненчев. Пребиваването му на поста може да се определи като провал, каза в сутрешния блок на бТВ депутатът от БСП-лява България Ангел Найденов. Проблемите във военно въздушните ни сили, социалната политика и изобщо цялата дейност на министър Ненчев на поста доказват нуждата той да напусне поста на военен министър. В Сирия се води война и е нормално да се случва самолети, които нанасят удари там да минават през въздушното пространство на Турция и не смятам, че това е някакъв вид провокация, заяви бившият военен министър.

Авиацията ни очевидно, че е в лошо състояние и за това говори фактът, че вместо 100-120 летателни часа на година, пилотите ни имат едва по 30-40. Ремонтите на двигателите за МиГ-овете в Полша ще закрепят донякъде ситуацията, но трябва да се мисли какво ще правим в бъдеще време, коментира от своя страна Красимир Каракачанов, лидер на ВМРО и съпредседател на Патриотичния фронт.

Въоръжението и състоянието на българската армия беше неглижирано последните 25 години и проблемите не започват в последните 10 месеца откакто министър Ненчев е на поста. Проблемите в армията няма да се решат с проста политическа риторика, а трябва сериозни и отговорни решения, каза той и допълни: Един от главните виновници за продължаващия военен конфликт Сирия е именно Турция, защото в последните години на нейна територия бяха обучавани голяма част от сегашните главорези, които се сражават и за „Ислямска държава". В последните години 1 милион християни бяха гонени по всякакъв начин в Сирия, но не чух нито един европейски лидер или американския президент да реагират сериозно на това.

Русия, начело с Путин, е в голямата политика. Това не е Русия на Елцин или Горбачов и европейските лидери трябва да го осъзнаят. Ако НАТО, ЕС и САЩ бяха по-адекватни в отношението си и действията си в Сирия, то нямаше да бъде допуснато разрастването на „Ислямска държава" до тези размери, защото да не се лъжем, част от биещите се на страната на терористичната организация са бивши бунтовници срещу режима на Башар Асад, коментира още Каракачанов.