Новият LG Wine Smart е с характеристиките на смартфон
Секция: Технологии
07 Октомври 2015 11:20
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Новият LG Wine Smart е с характеристиките на смартфон

/КРОСС/LG Electronics (LG) представя на световните потребители най-новия си хибриден смартфон, създаден специално за поколението потребители, които са свикнали със сгъваемите телефоните с капаче - наричани още сгъваеми телефони или телефони миди. Първоначално обявен на корейския вътрешен пазар като LG Gentle, новият LG Wine Smart вече направи международния си дебют, а по-късно този месец ще бъде и на пазара в България.

Wine Smart съчетава разпознаваемите черти на сгъваем телефон с лесен за използване тъч скрийн и свързваемостта и издръжливостта на смартфон. Благодарение на положителната реакция към първия Wine Smart, пуснат в Корея миналата година, LG оптимизира най-новия модел с по-усъвършенствани мултимедийни характеристики, за да направи прехода от конвенционален мобилен телефон към смартфон колкото се може по-плавен.

Новият Wine Smart на LG разполага с Android Lollipop 5.1.1, която работи с всички най-нови приложения без проблем. За да оптимизира максимално Wine Smart за почитателите на телефони с капачета, LG включи голяма 3x4 физическа цифрова клавиатура за лесно и точно писане и копчета, които осигуряват бърз достъп до често използвани функции като избиране на телефонен номер, указател, текстови съобщения и камера. По-големи от обикновените икони се възползват максимално от 3x3 оформлението на основния екран и на 3.2-инчовия HVGA дисплей. Wine Smart включва опцията на LG Safety Care, която може да бъде настроена автоматично да предава спешни известия в реално време на предварително избрани контакти, винаги когато потребителят има нужда от незабавна помощ.


„Нашата цел с LG Wine Smart е да създадем смарфон, който почитателите на сгъваеми телефони ще приемат", каза Крис Ие, вицепрезидент и ръководител маркетинг комуникации на LG Mobile Communications Company. „Потребителите не трябва да изпускат нищо от смартфон революцията заради това, че предпочитат един дизайн вместо друг. С LG Wine Smart няма да им се наложи." Цени и подробности по доставките ще бъдат съобщени локално при пускането му на пазара.

Ключови спецификации:
• Процесор: 1.1GHz Quad-Core
• Екран: 3.2-inch HVGA (480 x 320)
• Памет: 4GB ROM / 1GB RAM / MicroSD
• Камера: Rear 3MP / Front VGA
• Батерия: 1,700mAh (сменяема)
• Операционна система: Android 5.1.1 Lollipop
• Размер: 117.7 x 58.7 x 16.6mm
• Тегло: 143g
• Мрежа: 4G LTE / HSPA+ 42Mbps (3G)
• Свързваемост: Wi-Fi 802.11 b, g, n / Bluetooth 4.1 / USB 2.0
• Цветове: Виненочервено / Морско синьо