Камерън ще се бори докрай за предоговаряне на членството на Великобритания в ЕС
Секция: СВЯТ
07 Октомври 2015 15:16
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Камерън ще се бори докрай за предоговаряне на членството на Великобритания в ЕС

/КРОСС/"Европейският съюз е твърде голям и деспотичен и Великобритания ще се бори с всички сили, за да предоговори отношенията си с блока", заяви британският премиер Дейвид Камерън, цитиран от "Ройтерс".

Камерън, чиято Консервативна партия спечели парламентарните избори през май, обеща да преформулира членството на страната в ЕС, преди да проведе национален референдум за оставане на Обединеното кралство в съюза в края на 2017 г.

"Ние не водим безсмислени битки. Ние сме упорити. Ние разрешаваме проблеми", заяви премиерът на годишната конференция на консерваторите в Манчестър.

"Повярвайте ми, нямам сантимент към ЕС и неговите институции. Интересуват ме само две неща: просперитета на Великобритания и влиянието, което има. Ето защо ще се боря толкова много за предоговаряне на членството ни в ЕС - за да можем да получим по-добра сделка."

Камерън добави и че Великобритания трябва да изиграе своята роля в победата на "Ислямска държава" в Сирия и че за да се установи траен мир там, президентът Башар Асад трябва да се оттегли от властта.