М. Миков: В листата ни има много млади хора, които ще определят бъдещето на страната ни
Секция: ПОЛИТИКА
07 Октомври 2015 18:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
М. Миков: В листата ни има много млади хора, които ще определят бъдещето на страната ни

/КРОСС/ „Заставаме пред вас от името на нашата партия, която има 125 г. история. БСП е част от историята на България и част от нейното бъдеще. Радвам се, че в листата ни има много млади хора, които ще определят вашето бъдеще и това на страната ни". Това бяха първите думи на председателя на БСП Михаил Миков при откриването на предизборната кампания на кандидатите за кметове и общински съветници от левицата от град Каспичан. Лидерът на БСП, заедно с кандидата за кмет на Шумен Иван Иванов, кандидата за кмет на града Стефан Петков, кандидат-кметове и листата от общински съветници поднесоха венци и цветя пред паметник - мемориал "Майка България".

„Хората трябва да подкрепят единствената последователна политическа сила с дългогодишна история БСП, а не да се подвеждат по новосъздадени политически формации, които не защитават обикновения човек", каза Михаил Миков пред събралите се членове и симпатизанти в града. Той продължи, че именно БСП е тази, която се е противопоставила срещу заробването на бедния българин с колосалния дълг от 16 млрд. лв., изтеглен от правителството на ГЕРБ. „Те не спряха до там, а натовариха най-бедния бедния българин с данък", коментира още той. Миков подчерта, че левицата е отказала да участва в дясното управление, което очевидно не мисли за хората, а само излива асфалт. „Ние не участвахме и в здравната реформа, която разделя заболяванията на социално значими и на такива, за които болният човек трябва да чака", подчерта Миков и допълни, че реформата в образованието на управляващите ще лиши държавните училища от финансиране за сметка на частни.

В гр. Нови Пазар председателят на БСП бе посрещнат от кандидата за кмет на града Ивайло Петров и листата за общински съветници. Там Миков подчерта, че мотото на кампанията на БСП „За хората" пряко кореспондира с левите стандарти в платформата на левицата. „Ние сме тази политическа сила, която има платформа за тези избори, насочена за подобряване живота на всеки български човек, особено в малките населени места", заяви той. Председателят на БСП подчерта, че именно кандидатът за кмет Ивайло Петков и неговият екип могат да изпълнят начертана социална линия на партията.

Председателят на БСП продължава своята обиколка в страната, като в 18.00ч той ще бъде посрещнат на площад "Кристал" в гр. Шумен от кандидата за кмет на общината Иван Иванов, кандидати за кметове на населени места, листата от общински съветници на левицата, членове и симпатизанти. След това той ще се срещне с хората в града, тръгвайки от пл. Кристал по пешеходен бул. "Славянки". В централна градска част Миков ще изпие чаша кафе с младежи.

От 18.30ч. председателят на БСП ще участва в организирания от БСП-Шумен митинг-концерт пред паметника на Свободата в града.